Circa 200 de şoferi, prinşi de poliţişti pe picior greşit

Poliţiştii rutieri din Gorj au acţionat pe şoselele din judeţ pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie. Peste 180 de participanţi la trafic care au încălcat prevederile legislaţiei rutiere au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de peste 28.000 de lei.

Acţiunile desfăşurate în ultimele 24 de ore au avut ca principal scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.680 lei. Totodată, poliţiştii au reţinut 9 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Au fost sancţionaţi 28 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, 51 conducători auto pentru că nu purtau centura de siguranţă, 19 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 25 pentru neprezentarea documentelor de identitate, 16 pietoni pentru traversare neregulamentară, pentru oprire neregulamentară, diferenţa fiind aplicată altor abateri la normele rutiere.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: