Circa o sută de romi din Târgu Jiu, la spital. "Primesc multe pachete și le aruncă"

Infecția cu noul coronavirus a lovit masiv în cele două cartiere de romi din municipiul Târgu Jiu. Numărul celor infectați din cartierele Obreja și Meteor se apropie de 100. În ultimele 24 de ore au mai fost confirmați încă 19 cetățeni de etnie romă, fiind internați în spital.

Situația în cartierele Obreja și Meteor pare să nu fie una tocmai bună din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus. Numărul celor internați în spitalul Covid de la Târgu Cărbunești este mare, iar cei mai mulți sunt de etnie romă.

Managerul unității medicale, Constantin Târziu, spune că cel mai greu se înțelege cu acești cetățeni. ”Cu pacienții de etnie romă ne înțelegem destul de greu. Le sunt aduse foarte multe pachete cu alimente, iar cele mai multe ajung să fie aruncate. Am ajuns astfel, la depășiri mari în privința cantității de deșeuri pe care noi trebuie să le eliminăm”, spune Constantin Târziu, managerul Spitalului de la Târgu Cărbunești.

În total, la nivelul județului Gorj au fost înregistrate, miercuri, alte 37 de noi cazuri pozitive, iar numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 467.

Vizualizări: 5,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: