Peste 75 de persoane din Obreja și Meteor au Covid

Autoritățile județene anunță că vor continua acțiunile de conștientizare în comunitățile de romi din Târgu Jiu. Mai ales că numărul celor infectați este destul de mare. În două cartiere din municipiu, au fost testate pozitiv până acum peste 75 de persoane. În continuare, cei mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus din Gorj sunt din Târgu Jiu.

Reprezentanții Prefecturii, Poliției și ai Consiliului Județean Gorj au anunțat că vor mai face acțiuni în cartierele de romi din municipiu. Ultima dată, au împărțit măști de protecție și pliante cu sfaturi despre cum se pot proteja de virus. Anchetele epidemiologice merg greoi pentru că a crescut alarmant numărului de îmbolnăviri și cu greu se stabilesc contacții direcți ai unui pacient infectat.

„Făcând o analiză a transmiterii din ultima lună, e greu pentru epidemiologi să găsească contactul direct al celor care vin la spital cu simptome specifice noului coronavirus. De luni, afluxul cetățenilor care prezintă simptome este mult mai mic. Nu vom putea afla niciodată câți din cetățenii din Gorj sunt asimptomatici și sunt un real pericol să transmită către persoanele vulnerabile, cu o sănătate precară”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj.

Numai în cartierele Meteor și Obreja, din Târgu Jiu, au fost confirmate deja 75 de cazuri. Toate persoanele infectate au fost internate în spital. „Persoane infectate sunt și în alte cartiere. Târgu Jiul deține o pondere importantă a infectărilor din ultima perioadă. Dacă luăm cele două cartiere de romi, sunt undeva la 75. Dar sunt mult mai mulți cetățeni din Târgu Jiu care sunt infectați cu noul coronavirus. Vor mai fi făcute acțiuni de conștientizare în cele două cartiere. Au fost și decese în aceste comunități”, a mai spus Cosmin Popescu, la Tele3.

Vizualizări: 3,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: