Nouă raportare în Gorj. Au fost 37 de cazuri noi

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat miercuri că au fost 37 e cazuri noi de infectare în județ, față de raportarea de marți. Astfel, potrivit DSP Gorj, numărul total de cazuri de la începutul pandemiei a ajuns la 467, față de 430 în ziua precedentă.

Raportarea făcută tot miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arăta doar 444 de cazuri în dreptul Gorjului, dar situația a fost actualizată pe plan local.

„Până în momentul de față, 467 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 228 persoane sunt vindecate și externate, iar 12 persoane au decedat. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 5230 teste, din care 50 sunt în așteptare“, a transmis DSP Gorj

  DSP Gorj a dat în premieră date și despre proveniența celor 37 de cazuri noi. Astfel, sunt 19 teste pozitive prelevate de la persoane din focare, 10 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private, 8 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj.

  Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

  „Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile“, este apelul specialiștilor DSP.

Vizualizări: 1,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: