Noi camere izolatoare la spitalul din Rovinari

Numărul mare al pacienților infectați în ultima perioadă cu noul coronavirus a creat o situație aproape critică în spitalele din Gorj. De exemplu, la unitatea medicală din Rovinari, pentru a face față situației actuale, conducerea a decis amenajarea a încă 5 camere izolatoare, fiind vorba despre pacienții suspecți.

”Paturile cu suspecți sunt aproape pline. Împreună cu DSP am luat măsurile pentru a crea circuite privind amenajarea câtorva camere izolatoare. Avem în prezent 9 camere. Pot să vă spun că este în creștere numărul de pacienți care se prezintă în Ambulatoriu pentru diferite consultații. Este foarte greu să facem triajul epidemiologic, oamenii sunt supărați și noi înțelegem, dar le explicăm că aceste proceduri sunt tocmai pentru a-i proteja împotriva unei eventuale îmbolnăviri”, a spus managerul spitalului din Rovinari, Constantin Podaru, la Radio Infinit.

Managerul Podaru spune că, odată cu această creștere a numărului de cazuri, prețul echipamentelor de protecție a crescut.

”Probleme sunt cele curente. Încercăm să ne aprovizionăm cu echipamente. Ne aprovizionăm cu cantități puține și mult mai des. Creșterea numărului celor pozitivi a făcut ca prețul să crească. Te gândești că dacă astăzi iei masca cu un preț, mâine poate fi mai scumpă. Dar noi ne descurcăm și suntem pregătiți”, a mai adăugat Podaru.

În ultimele 24 de ore, în Gorj a fost un singur caz nou de infectare. La nivel național au fost 637 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.

Vizualizări: 946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: