Un singur caz nou în Gorj, nou record de infectări în țară

La nivel național au fost 637 noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în 24 de ore. La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți. La Gorj însă a fost raportat un singur caz nou, după câteva zile de creștere alarmantă.

„Până în momentul de față, 430 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 223 persoane sunt vindecate și externate, iar 12 persoane au decedat. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 5169 teste, din care 121 sunt în așteptare“, a transmis marți Direcția de Sănătate Publică Gorj.

În data de 14 iulie 2020, în Gorj erau 613 persoane se află în autoizolare la domiciliu.

La nivel național, în 24 de ore au fost înregistrate 30 decese (13 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, București, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile“, este apelul DSP Gorj.

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: