Circulaţie feroviară pusă în pericol după un furt

Circulaţia feroviară a fost pusă în pericol după ce doi bărbaţi au sustras şi distrus mai multe componente de cale ferată aflate în zona staţiei CFR Turceni, bunuri pe care le-au şi valorificat la un centru de colectare a fierului vechi. Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti pentru 29 de zile.

Cei doi bărbaţi, P.M. de 21 din Brăneşti şi N.C. de 40 de ani din Aninoasa sunt suspectaţi de demontarea şi sustragerea instalaţiilor de semnalizare feroviară dintr-un capăt al Staţiei C.F.R. Turceni, bunuri pe care ulterior le-au dus la un centru de colectare a fierului vechi pentru a le valorifica. Suspecţii nu recunosc participarea lor la acest furt, spunând că au găsit bunurile. 

Circulaţia feroviară a fost pusă în pericol din cauza lipsei componentelor de cale ferată sustrase de hoţi. ”Din cauza acestor furturi la bobinele de joantă din zona Turceni, a fost pusă în pericol siguranţa feroviară. Prin sustragerea şi distrugerea acestor componente atât semnalizarea cât şi dirijarea feroviară au avut de suferit”, a precizat Daniel Brotea, şef Poliţia TF Gorj. 

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă care a decis arestul pentru 29 de zile

Componentele de cale ferată sustrase au fost recuperate de poliţişti şi restituite Secţiei Control- Trafic din Târgu Jiu. Paguba produsă de aceştia este de peste 20 de milioane de lei vechi. 

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: