Cititorii Pandurul au adus bucurie fraţilor Bucur din Văgiuleşti

Darurile oferite de cititorii ziarului Pandurul au făcut fericiţi încă 8 copii sărmani. Este vorba de fraţii Dragoş, Nicuşor, Cristian, Suzana, Florin, Liviu, Daniel şi Mihăiţă din Văgiuleşti, care nu vor mai trebui să-şi facă griji de aici înainte că nu au cu ce să se îmbrace când merg la şcoală sau la grădiniţă.

I-am găsit acasă, toţi într-o cameră sărăcăcioasă, dar încălzită. Ştiau că va veni moşul şi la ei şi îl aşteptau cu nerăbdare. Fiecare dintre copiii soţilor Bucur a primit hăinuţe, încălţăminte, dulciuri şi jucării. Dragoş este cel mai mare dintre fraţi, nu au_cotrobait_prin_palse_sa_vada_ce_la_le_a_adusmai merge la şcoală, însă munceşte prin sat ca să facă rost de bani pentru casă. Nu s-a avântat să vadă ce daruri a primit, mulţumindu-se parcă să-şi vadă fraţii fericiţi.

Cel mai încântat s-a arătat în schimb Dănuţ, care la numai doar doi anişori a răvăşit toate plasele destinate fraţilor săi în căutarea dulciurilor şi a jucăriilor. Nicuşor, în vârstă de 14 ani, ne-a spus cât de greu este să facă parte dintr-o familie care numără 10 persoane şi care n-are resurse financiare. “Ne este greu într-adevăr, dar nu avem ce să facem. Îmi ajut părinţii la muncă, merg şi la şcoală, sunt în clasa a VIII-a, învăţ. Îmi place ce am primit şi mulţumesc frumos tuturor care ne-au ajutat. Îmi place tot ce am primit, mai ales că aveam nevoie. Aveam câteva haine, dar sunt vechi şi ponosite”, a spus Nicuşor. 

Liviu_implineste_astazi_6_anisoriPe Suzana în vârstă de 9 ani am găsit-o încălţată în nişte papuci de-ai mamei. Sfioasă, abia a desfăcut pachetele care îi erau destinate. Liviu împlineşte astăzi 6 anişori. S-a bucurat de cadourile primite, mai ales că nu spera să primească ceva de ziua lui.  

Locuiesc cu toţii într-o cameră neluminată

Nu au electricitate, iar soba din camera unde dorm cu toţii este sursa principală de lumină. Mai au şi un brăduţ ornamental agăţat în locul becului. Pentru că au datorii de peste 12 milioane lei vechi la electricitate, copiii sunt consemnaţi să se descurce mai mult pe beznă. Tatăl, Alexandru Bucur, munceşte cu ziua prin sat ca să le poată oferi celor mici de mâncare. “Nu am avut bani să plătim curentul şi ni l-au tăiat. Avem nişte lămpi cu baterii, dar nu mai funcţionează. Este greu cu opt copii, foarte greu. Muncesc cu ziua, singurul nostru venit sunt alocaţiile copiilor şi ajutorul de însoţitor pentru copilul cel mic. Am încercat să fac în aşa fel încât să nu le lipsească mâncarea. Au fost şi situaţii în care n-am avut ce pune pe masă, dar am rezolvat până la urmă. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat, să le dea Dumnezeu sănătate, să mai ajute şi alte familii necăjite aşa cum suntem noi”, a spus Alexandru Bucur.

Copilul cel mic are probleme medicale din naştere

Chiar dacă are numai 9 luni, Mihăiţă, mezinul familiei, a înţeles că în casă este motiv de bucurie. Este poate cel mai necăjit dintre cei opt fraţi, asta pentru că s-a născut cu o malformaţie la membrele inferioare. A avut până de curând picioarele în gips pentru că s-a născut cu ele deformate şi mai are nevoie de noi tratamente.

suzana_s_a_bucurat_de_darurile_primite

mihai_s_a_nascut_cu_o_malformatie_la_picioare

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: