Cititul dăunează grav inculturii, proiectul elevilor de la „Magheru“

ConcursulNaționalCititul dăuneazăgravinculturii”estelaa VII-aediție, șisebucurădelaanlaandeuninterestotmaimare înrândulelevilordinjudeț șidin țară. La ediția din acest an au participat 73 de elevi din toată țara, 15 dintre ei fiind premiați cu premii în valoare de 5.000 lei.

Concursul este destinat comemorării ilustrului profesor și director al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru”, Titu Rădoi, critic, romancier, om de cultură și îndrumător cultural, iar începând de anul trecut este prins în calendarul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, ca activitate cu caracter național. Pe lângă festivitatea de premiere, au avut loc lansarea cărților ”Ogorul sângelui” a poetului George Dumitru și a cărții ”Istoria învățământului din Bălești de la început până în prezent”, a istoricului Cornel Șomâcu și Daniel Cișmașu. Printre cei 15 elevi care au primit premii la acest concurs se numără Alexandra Bejinaru de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru”, ce a obținut premiul I în valoare de 500 lei, Roxana Mărgulescu de la Colegiul Național ”Spiru Haret”, Dana Brașoavă de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, Ion Popescu, Ioan Clop, Arșoi Carmen sau Cristian Onescu de la ”Gheorghe Magheru”

INVITAȚI

Printre invitați s-au numărat  Viorel Petcu, scriitorul Ion Popescu Brădicieni, poetul Viorel Gârbaciu, actorul George Drăghescu, poetul Spirdon Popescu. Întreaga manifestare s-a defășurat în sala Titu Rădoi din cadrul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru” și urmărește să dezvolte apetitul cultural al tinerei generații pentru citit și lectură.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: