Cîțu nu i-a spus “Nu” lui Cioloș. “O să mai discutăm”

Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că la întâlnirea cu prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş nu s-a ajuns la nicio concluzie. A precizat însă că vor mai urma discuții, următoarea fiind chiar vineri.

"Astăzi nu a fost nicio concluzie la această discuţie. Am spus şi în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanşat criza, adică coaliţia AUR - PSD - USR, să vină şi cu o soluţie. Am primit mandatul domnului Cioloş, o să mai discutăm, să mai vedem, dar astăzi nu este nicio concluzie. (...) A fost o primă discuţie, nu sunt concluzii, haideţi să vedem ce se întâmplă în continuare", a spus Cîţu, la sediul central al PNL.

Ţinta UDMR este să găsească soluţii într-o formulă de guvernare, a declarat și preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"Am avut această discuţie, la solicitarea, la invitaţia domnului Dacian Cioloş, premier desemnat. Astăzi nu am ajuns la o concluzie şi, sigur, trebuie să vedem fiecare dintre părţi ce va discuta când ajunge înapoi în forurile decizionale. Ceea ce am constatat eu, dincolo de dorinţa de a reface această coaliţie - lipsa de încredere. Fără încredere este greu să construieşti ceva. Ţinta noastră, şi aici vorbesc de UDMR, în acest moment, este o singură ţintă: să găsim soluţii într-o formulă sau alta de guvernare pentru toate problemele cu care ne confruntăm - valul 4 al pandemiei, preţurile la energie şi bineînţeles celelalte chestiuni legate de inflaţie, de PNRR. Tot ce înseamnă alte priorităţi trebuie lăsate până anul viitor, până când trecem de această criză. Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate şi în dreapta şi în stânga", a afirmat liderul UDMR, la finalul discuţiilor.


Premierul desemnat, Dacian Cioloş, preşedinte al Uniunii Salvaţi România, a anunţat că, în cursul zilei de vineri, va avea o nouă întâlnire cu liderii PNL şi UDMR, menţionând că le-a transmis acestora intenţia lui de a forma cât mai repede un guvern.

"Am avut în această seară o întâlnire cu liderii PNL, UDMR, în care le-am expus planul meu odată ce am fost desemnat candidat premier, că intenţia mea este să formez un guvern. (...) Colegii, preşedintele PNL, Florin Cîţu, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, au spus că au nevoie de o discuţie în partid, ca să ia un mandat pentru o astfel de negociere şi vom avea o întâlnire vineri", a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă la sediul USR.

El spus că ar dori o decizie cât mai rapidă. "Aştept decizia UDMR şi PNL. (...) Este important să vedem în ce măsură PNL şi UDMR îşi asumă această responsabilitate de a oferi un guvern României", a subliniat Cioloş.


 

Premierul desemnat s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele UDMR, vicepremierul interimar Kelemen Hunor, şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, pentru o primă discuţie în vederea constituirii unei majorităţi pentru formarea unui nou guvern.

Vizualizări: 881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: