Un primar din Gorj cere demiterea subprefectului: ”Este tânăr pensionar!”

Problemele cu care se confruntă în prezent Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru a băgat zâzanie între primarul Cosmin Morega și subprefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

Edilul din Motru îi cere demisia lui Iacobescu, subprefectul cu atribuții de prefect, revoltat fiind de faptul că reprezentantul guvernului în teritoriu nu vrea să se implice în rezolvarea problemelor cu care se confruntă UATAA. Marcel Iacobescu a declarat că e treaba primăriei cum gestionează situația și să asigure încălzirea pe timp de iarnă. 

”Problemele UATAA nu sunt de acum sau de ieri. Sunt probleme mai vechi. Știu că au beneficiat de un ajutor pentru certificatele verzi. Nu știu ce au făcut acolo. Este problema domnului primar cum își rezolvă și cum își gestionează probleme de la UATAA. Până la urmă, dânsul trebuie să ia toate măsurile pentru asigurarea încălzirea pe timp de iarnă, atât pentru populație, cât și pentru școli, grădinițe sau instituții”, a spus Iacobescu.

În schimb, primarul Morega îi cere lui Marcel Iacobescu să meargă la Motru și să vadă situația reală. ”Consider că îi fac un bine domnului subprefect cu atribuții de prefect. Mi-am dat seama că dânsul nu stăpânește exact problema UATAA și nu cred că este firesc din postura pe care o are la ora actuală să nu cunoască situația. L-aș invita să vină aici și să vadă cum stă treaba. Este simplu dintr-un birou călduț că e treaba primarului să facă asta. Este problema noastră, nu numai a mea”, a spus Cosmin Morega, la Radio Infinit.

Revoltat de situație, edilul continuă atacurile, declarând că subprefectul este ”un tânăr pensionar”. "Am considerat că demiterea ar fi un lucru normal. Din câte știu, dumnealui este tânăr pensionar. Ar avea posibilitatea să se ocupe și de alte probleme care poate ar fi puțin mai ușoare, nu așa de grele ca cele din administrația centrală și județeană. Demiterea ar fi un lucru normal, demisia nu cred că și-o va da-o dumnealui. Dacă nu, să se aplece cu seriozitate asupra comunității. Să lăsăm prostiile cu ambrozia. A pierdut lupta și cu ambrozia și cu Covid-ul. Nu aș vrea să aibă un eșec să piardă și această luptă cu energia termică din municipiul Motru”, a mai declarat edilul din Motru.

UATAA are o datorie de circa 5 milioane de euro, tocmai pentru că nu și-a achiziționat certificatele de carbon la timp.

Vizualizări: 1,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: