Ivăniși: Minerii au fost trădați până în ultima clipă

Coordonatorul ADN Gorj, Nicolae Ivăniși, susține că legea pentru pensionarea la 52 de ani a minerilor și energeticienilor a fost făcută prost, dar nu din greșeală, ci cu intenție.

Mii de oameni au fost mințiți încă de la începutul anului că se face o lege care să îi pensioneze mai devreme. În august legea a intrat în vigoare, iar din septembrie au venit deciziile de respingere a dosarelor de la casele de pensii.

“Legea a fost făcută prost în mod intenționat, le spun minerilor ca să știe. Au fost trădați până în ultima clipă, și de peneliști, și de useriști”, a spus Ivăniși la Radio Infinit.

Acesta spune că era imposibil ca o lege bună să nu treacă, dacă se voia, trădarea politicienilor fiind singura explicație.

Casa Națională de Pensii interpretează legea în sensul în care doar perioada lucrată după intrarea în vigoare a legii să fie asimilată condițiilor speciale, ceea ce presupune reducerea vârstei de pensionare cu șase luni la fiecare an lucrat. Minerii și energeticienii cer ca și perioadele lucrate până acum să fie asimilate condițiilor speciale.

Vizualizări: 3,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: