Cîţu: Nu vom interveni pentru a plafona preţul la energie

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul nu va interveni pentru plafonarea preţului la energie. Şeful Executivului spune că trebuie să li se explice oamenilor de ce au crescut preţurile la energia produsă majoritar în companii de stat.

„În primul rând trebuie să le explicăm oamenilor de ce au crescut preţurile la energie. Iarăşi un paradox – suntem în România unde producţia energetică este făcută majoritar de companii de stat. Deci companii de stat, oameni numiţi politic în funcţii şi totuşi oamenii trebuie să înţeleagă că preţul la factură pentru energie făcută în companii de stat a crescut. Deci, trebuie să explicăm oamenilor de ce a crescut preţul. Eu nu aş vrea să se întâmple şi am spus la începutul anului despre reforma companiilor de stat pentru că această reformă a avut ca obiectiv eliminarea ineficienţelor”, a spus Cîțu, marți, la ședința convocată pe tema facturilor la energie.

În ceea ce privește prețurile din iarna care se apropie, premierul a declarat că se analizează varianta compensării unei părți din factură și a avertizat companiile să nu crească în mod artificial prețurile: „Este vorba despre soluția pe care am propus-o, de a compensa o parte din factura pentru consumul din această iarnă, trebuie să găsim forma finală cât mai repede…”

La întâlnire participă ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței.

Vizualizări: 1,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: