Cîțu, oglinda eșecului lui Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a depus candidatura pentru un nou mandat, considerând că are, citez, capacitate, energie, pricepere.

Alegerile pentru șefia PNL arată contrariul. Orban decontează acum faptul că a făcut în trecut mutări primite în plic, că și-a atras susținere folosind butoanele guvernării, făcând numiri în funcții publice strict pe criterii politice. Și că a promovat tot felul de yesmeni.

Știți de ce s-au mutat acum toți greii PNL în spatele lui Cîțu? De ce toate pupăturile sunt acum la fundul premierului? Pentru că acolo sunt butoanele guvernării. Un șef de organizație l-a părăsit pe Orban ca să-și pună ginerele secretar de stat. Altul vrea să facă metrou la el în oraș, crezând că astfel devine prezindențiabil, iar Cîțu i-a promis bani. Totul este despre bani, posturi plătite din bani publici, avantaje personale și de grup.

Fidelitatea pe care liderii PNL o au față de butoanele guvernării arată că aici nu vorbim de un partid, ci de un grup de grupuri de interese. Cîțu este doar oglinda eșecului politic al lui Orban.

Aaa, că Orban este răul cel mic, că Florin Cîțu are de pe acum un tupeu pe care mulți îl capătă după mulți ani de politică, astea sunt doar detalii. Personal, privesc cu mare rezervă oamenii care ard etape. Cîțu a intrat în PNL în 2016 și a prins lista de candidați la Senat, în 2017 era deja lider de grup, apoi ministru de Finanțe și iată că este la un pas de a prelua șefia PNL deși are mai puțin de cinci ani vechime în partid. Am mai văzut oameni politici care au ars etape în viața profesională sau politică, Ponta este un exemplu, și întotdeauna explicația este că sunt niște sforari undeva, fie în servicii, fie în grupuri economice puternice, în masonerii, în grupuri care au anumite orientări religioase, sexuale și așa mai departe.

Ce trebuie să știe liberalii atunci când își vor alege președintele este că bătălia nu este doar pentru PNL. Orban se declară liberal-conservator și anunță că susține familia tradițională, Cîțu acceptă să fie descris drept progresist și este o chestiune de zile până când îl va întreba cineva dacă susține căsătoriile între persoane de același sex, o politică impusă pas cu pas în Uniunea Europeană.

“PNL susține Biserica, familia, satul românesc, cultura. PNL respinge curentele neo-marxiste care își fac loc în mințile unora dintre români. Suntem un partid care a fost un partener al Bisericii, al moralei creștine și al valorilor creștine”, asta a spus Ludovic Orban la depunerea candidaturii sale. Clar și la obiect. Cum se va poziționa Cîțu, rămâne de văzut, pentru ca liberalii să știe când își dau votul dacă aleg doar un președinte de partid sau o politică de viitor pentru România. Cîțu își va lansa vineri platforma și vom avea atunci mai multe răspunsuri.

Vizualizări: 1,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: