De ce contează trecutul lui Cîțu

Florin Cîțu s-a urcat beat la volan acum 21 de ani și a făcut două zile de pușcărie. Influențează asta cu ceva astăzi performanțele guvernamentale?

Sigur că nu. Dar, Partidul Național Liberal va deconta politic. De ce? Pentru că orice va face Cîțu de acum înainte va fi ținta miștourilor și nu doar din partea adversarilor politici.

Va face Cîțu o remaniere? Probabil că i s-a urcat berea la cap. Va face o rectificare? Ne vom întreba ce alcoolemie avea când a făcut calculele, de au ajuns toți banii la primăriile liberale. Va fi Cîțu ales președintele PNL? Vor fi speculații despre câte beri au băut înainte cei cinci mii de delegați ca să îl poată vota.

Cîțu era ușor de caricaturizat și înainte de a se afla de faptul că nu duce 7-8 beri. Că bețiv era și Băsescu, dar măcar ținea la băutură. Cam în cheia asta va fi zugrăvit liderul liberal câte zile va mai fi în prim-planul politic.

Până la urmă, dacă PNL își asumă să continue cu Cîțu premier și să îi dea și mandatul de președinte de partid, măcar o face în cunoștință de cauză.

Interesant mi se pare altceva. Că peneliștii din preajma lui Cîțu se așteptau de două luni să apară o dezvăluire. Doar că se așteptau la alta. Va ajunge și aceea în spațiul public sau nu, rămâne de văzut. Unii zic că o sa apară până pe 25 septembrie, când sunt alegerile în PNL, alții că abia în 2023. Bineînțeles, toată lumea speculează, că adevărul îl știu puțini.

Vizualizări: 1,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: