Ciupilan a primit „meniul” de 24 de ore!

Unul dintre cei mai înstăriți romi din Meteor, Ion Rădulescu, mult mai cunoscut drept Ciupilan, a ajuns joi seara în arestul IPJ Gorj în baza unei ordonanțe de reținere, locul respectiv nefiindu-i străin acestuia întrucât, în trecut, afaceristul cu fier vechi a mai fost cazat pe acolo, scăpând, e drept, contra unei cauțiuni destul de mari stabilite de instanțe la vremea respectivă.

Ciupilan este anchetat alături de alte patru persoane, trei dintre ele fiind ridicate de mascați, în baza informațiilor oferite de SRI Gorj, tocmai de la Iași, Vâlcea și Argeș. Cea de-a patra persoană din anturajul afaceristului este contabila acestuia, femeia spunând că nu știa despre ce este vorbă și că nu a făcut altceva decât să înregistreze în contabilitate facturile pe care i le aducea patronul.

Tocmai facturile sunt însă problema pentru că anchetatorii spun că acestea sunt false și, ca urmare, odată băgate în contabilitatea firmei, au prejudiciat bugetul de stat, Ciupilan fiind ajutat să dea mai puțin cu vreo 400.000 de lei. Împreună cu complicii săi, acesta este cercetat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, afaceristul scăpând însă repede de cătușe. Încă de vineri dimineața acesta a promis că va plăti mare parte din prejudiciu, lucru pe care rudele sale l-au și făcut în cursul zilei. Ca urmare, anchetatorii au dispus instituirea măsurii controlului judiciar împotriva celor cinci, acum Ciupilan având tot interesul să achite toate taxele către stat pentru a scăpa cât mai ușor la finalul anchetei.

La cei 42 de ani ai săi, acesta a ajuns pe prima pagină a ziarelor centrale în urmă cu câțiva ani nu prin taxele uriașe neachitate statului la acea vreme, ci prin dorința sa de a-și cumpăra un avion de câteva milioane de euro. Singura problemă a lui Ciupilan la vremea respectivă era lipsa unui aeroport în Meteor, între timp, odată cu venirea crizei, acesta renunțând la astfel de dorințe, dovadă și faptul că evaziunea de acum e o nimica toată în comparație cu taxele neplătite în urmă cu un deceniu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: