Ce salariu are directorul UATAA Motru

Democrat liberalii au prezentat joi, într-o conferinţă de presă, un contract de mandat din care rezultă că directorul de la UATAA Motru ar avea un salariu de 8.500 de lei brut, dar şi până la 20 de salarii compensatorii, dacă acesta ar înceta înainte de termen. Contractul apare încheiat în luna februarie a acestui an. „A fost o propunere a Consiliului de Administraţie, retrasă înainte de a fi votată. Niciodată nu se va aproba. Eu acum iau un salariu de 4 mii lei, aşa cum a avut şi predecesorul meu, nu s-a modificat salarizarea din 2007”, a spus în replică Eugen Corcoaţă, directorul uzinei.

Preşedintele PDL Gorj a afirmat că Eugen Corcoaţă, directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare Apă (UATAA) Motru, şi-ar fi stabilit clauze contractuale speciale, astfel încât să încaseze salarii compensatorii în cazul în care va fi demis din funcţie. Conform lui Vâlceanu, astfel de situaţii sunt întâlnite la mai multe societăţi aflate sub coordonarea aleşilor locali şi judeţeni.  “Ia 8500 lei pe lună, dacă i se termină mandatul mai devreme mai primeşte şi nişte salarii compensatorii şi sunt şi obligaţi să îl angajeze la UATAA în continuare. Este ceva inimaginabil. Noi vorbim aici până la urmă de salarii nesimţite. Este o situaţie despre care am aflat, dar sunt convins că la toate societăţile care aparţin consiliilor locale sau Consiliului Judeţean, lucrurile stau la fel”, a declarat Dan Vâlceanu, în cadrul unei conferinţe de presă la partid.   

Corcoaţă: A fost o propunere care s-a retras

Directorul UATAA Motru spune că mandatul său expiră abia anul viitor şi că, într-adevăr, a existat un propunere a Consiliului de Administraţie care prevedea ca directorul general să încaseze mai mulţi bani, însă AGA nu a mai fost convocată pentru a aviza această propunere. „A fost o propunere retrasă înainte de a fi votată, nu s-a mai ţinut aşa ceva. Propunerea a fost făcută de Consiliul de Administraţie. Niciodată nu se va aproba. Eu acum i-au un salariu de 4 mii lei, aşa cum a avut şi predecesorul meu, nu s-a modificat salarizarea din 2007”, a spus Eugen Corcoaţă, directorul uzinei.

contract_uataa

SC Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru este o societate coordonată de Consiliul Local Motru, cu acţionar unic - Consiliul Local Motru. Consiliul de Administraţie este format din Ion Sanda, Vasile Creţan, Eugen Corcoaţă, Gheorghe Cojocaru şi Marilena Ardeiu. Preşedinte al Consiliului de Administraţie este Vasile Creţan.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: