Ecaterina Andronescu a primit „Zmeura de Aur” de la UCB

Evenimentul de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea “Constantin Brâncuși” fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a fost organizat în așa fel încât să fie de râsul lumii. Date fiind evenimentele, Andronescu a primit mai degrabă echivalentul premiului Zmeura de Aur, titlu oferit la festivalurile de film celor mai proaste producții.

Presa locală și națională a relatat că Ecaterina Andronescu a fost premiată de una dintre cele mai slabe universități din țară și că, în fapt, conducerea UCB încearcă să mai reducă efectele unui control al Agenției Române de Asigurare a Calității Învățământului Superior (ARACIS). Premiul a fost acordat de Adrian Gorun, președintele Senatului, rectorul Moise Bojincă fiind ignorat și de această dată. În primul rând, la ceremonia ce a avut loc sâmbătă la UCB nu au fost invitați reprezentanți de la toate instituțiile media, fiind ignoraţi chiar şi jurnaliştii acreditaţi. Unii dintre jurnaliști au hotărât să meargă neinvitați într-o instituție susținută din bani publici, dar li s-a trântit ușa în nas. Ziarul gorjnews.ro a relatat că ziariștii de la televiziunile GORJ TV și Tele 3, dar și de la Gorjnews au fost opriți de purtătorul de cuvânt al UCB, Andreea Văduva, și de reprezentanții unei firme de pază să intre instituția publică. Gorjnews mai scrie că fostul ministru al Educației acceptă acest titlu cu doar câteva zile înainte ca ARACIS să reevalueze UCB. Instituția riscă să primească grad scăzut de încredere, în trecut universitatea din Târgu Jiu fiind catalogată una de ZERO stele. Gorjnews invocă surse din UCB care spun că președintele Senatului, Adrian Gorun, mizează pe influența pe care Ecaterina Andronescu o posedă la nivelul ARACIS, pentru a obține o evaluare avantajoasă.

Gorun și Andronescu, prietenie științifică

Interesant este că atunci când UCB a primit ZERO stele, Adrian Gorun, rector la acea vreme, a ieșit în conferință de presă și a acuzat ministrul Educației, pe Ecaterina Andronescu, de interese pentru a scoate din UCB din sistem. Și acum UCB este condusă de Gorun, în week-end, în restul săptămânii fiind secretar general al Comisiei Naționale de Prognoză. Ecaterina Andronescu nu este o străină a UCB. Universitatea din Târgu Jiu a fondat, în 2011, o revistă de cercetare, numită Research and Science Today, iar din Comitetul Științific face parte şi fostul ministru Ecaterina Andronescu, după Adrian Gorun.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: