Ciurel anunţă la radio că insolvenţa CEO este mai sigură decât privatizarea

Visul lui Laurenţiu Ciurel de a face aşa cum a făcut Remus Borza, administratorul judiciar de la Hidroelectrica, s-ar putea împlini. Prin declaraţiile de ieri de la Radio Infinit, Ciurel a călcat în picioare compania pe care o conduce de câteva luni bune. Pentru că nu a reuşit să vândă energie, acesta a anunţat cei 19.000 de salariaţi că intrarea în insolvenţă este foarte posibilă, ba chiar mai mult decât privatizarea.

Ciurel a menţionat că procesul de listare a celor 15% din CE Oltenia va fi demarat anul acesta, dar acţiunile nu vor fi vândute în 2013. „Cred că listarea nu e ca şi cumpărarea unui kilogram de roşii de la piaţă“, explică Ciurel.

Dar, după declaraţiile sale de ieri, CE Oltenia ar putea să mai valoreze exact cât un kilogram de roşii. „Nici nu ne-am propus să listăm anul acesta”, mai spune Ciurel, jignind inteligenţa celor care l-au ascultat de nenumărate ori dând declaraţii despre punerea pe bursă a companiei. Directorul general mai spune că pentru o listare avantajoasă compania ar trebui să prezinte date financiare pe trei ani, ori CEO are doar un an de existenţă. Aceeaşi argumentare a avut-o şi altă dată, în faţa FMI, care ceruse atunci privatizarea majoritară.

Iar cireaşa de pe tort este o altă declaraţie de la Radio Infinit. „Ne-a scăzut cifra de afaceri cu 50% anul acesta“, a adăugat managerul.

Insolvenţa, mai sigură decât privatizarea

Şi, pentru că CE Oltenia are doar un an vechime, Ciurel a scăpat compania de la privatizare majoritară şi apoi de la listarea pe bursă, scopul final fiind insolvenţa. Laurenţiu Ciurel a mai spus că speră ca forma de organizare să elimine temerea privind intrarea în insolvenţă, în toamnă. „Sperăm să rezistăm, sperăm să avem parte de o reorganizare în cursul acestui an încât temerile acestea, ca în toamnă să nu se întâmple insolvenţa CE Oltenia, să nu fie adevărate. Deocamdată avem toate cifrele pozitive, nu avem datorii, am plătit salariile, avem creditele achitate la zi. La ora aceasta, datele unei insolvenţe nu există. Dar, vă spun, dacă continuăm să nu producem, decât la o capacitate de 20% aşa cum suntem acum, e posibil orice. Eu am sperat că iunie, iulie vor fi mai bune, dar din păcate acest lucru nu se întâmplă“, a menţionat Ciurel la Radio Infinit.

Şi, pentru că insolvenţa este aproape, privatizarea majoritară este exclusă. „Nu va fi privatizat, va fi pe profit şi va rămâne pe profit. Cred în potenţialul acestei firme şi o reorganizare în luna septembrie va aduce un plus de forţă chiar dacă suntem foarte mulţi“, a precizat directorul.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: