Ciurel, Cârciumaru şi Călinoiu pun bazele unui nou club sportiv

Clubul Sportiv „Energia” Târgu Jiu este o nouă asociaţie menită să susţină sportul din Gorj. Membrii fondatori sunt CE Oltenia, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj şi trei firme private. Consilierii din Târgu Jiu au aprobat vineri statutul noii asociaţii, al cărei scop este neclar. Primarul Florin Cârciumaru susţine că este vorba doar de schimbarea denumirii actualului Club Sportiv „Energia” Rovinari, dar din acte rezultă că este un club nou. Consilierul local PD-L Nicolae Daviţoiu a explicat că este un club nou care va prelua echipele de handbal şi baschet, deoarece actualul club are datorii de ordinul milioanelor de euro.

Consilierii locali din Târgu Jiu şi-au dat avizul vineri pentru aprobarea participării municipiului,  reprezentat de primarul Florin Cârciumaru, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei Clubul Sportiv Energia Tg-Jiu. Totodată, a fost aprobat actul constitutiv şi statutul asociaţiei dar şi numirea consilierului local Gabriel Giorgi ca reprezentant al municipiului în consiliul director al asociaţiei în cauză. Din noua asociaţie ar urma să facă parte CE Oltenia, CJ Gorj, Primăria Târgu Jiu, SC Artego SA, SC Aprilia SRL şi SC Company Adumit SRL.

Primarul Florin Cârciumaru spune că este vorba doar de o schimbare de nume a actualului Club Energia Rovinari. „Nu este o nouă asociaţie, numai că până acum echipa de handbal cât şi echipa de baschet au avut sediul la Rovinari şi bineînţeles că toate meciurile le desfăşurau în Sala Sporturilor de la Târgu Jiu şi prin venirea Complexului cu sediul la Târgu Jiu am considerat că este necesar, este nevoie ca echipa să îşi schimbe denumirea din Energia Rovinari în Energia Târgu Jiu pentru că aici îşi desfăşoară antrenamentele, aici îşi desfăşoară meciurile oficiale”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.  

Daviţoiu: Este altă siglă, alt club

Consilierii locali spun că au fost nevoiţi să-şi dea avizul pentru că înţeleg problemele cu care se confruntă Clubul Sportiv Energia Rovinari. „Clubul vechi are datorii foarte mari, datorită unui manager neperformant încurajat de domnul Ciurel, asta este situaţia în momentul de faţă. Clubul de handbal şi baschet sunt sub directul dumnealui protectorat. A pus pe cine a vrut ca preşedinţi şi rezultatul este cel care-l vedem în momentul de faţă. Nu m-am opus pentru că s-au înglodat în datorii, iar echipa trebuie să funcţioneze, ce vină au că s-a manageriat prost o afacere? Sunt poveşti că vor să schimbe denumirea şi sediul. Dacă vor să schimbe asta, nici nu trebuie hotărâre de consiliu local, se face la Registrul Comerţului. Este altă siglă, alt club”, a spus consilierul local Nicolae Daviţoiu.

facs_001_an

Faptul că este o asociaţie nouă rezultă inclusiv din proiectul de statul, pe care consilierii din Târgu Jiu l-au aprobat vineri. Astfel, Vasile Bobei a fost împuternicit să facă procedurile legale pentru „dobândirea personalităţii juridice a Asociaţiei Clubul Sportiv Energia Târgu Jiu”, nu pentru schimbarea numelui, cum a încercat să acrediteze primarul Cârciumaru. Noul club va putea organiza activităţi sportive pe mai multe ramuri: atletism, baschet, box, bridge, fotbal, fotbal-tenis, handbal, lupte, şah, tenis, volei.

Maioreanu: E doar un proiect

Problema este ce se va întâmpla cu cele două secţii ale Clubului Energia Rovinari, de baschet şi de handbal. Nici cei direct vizaţi, nu vor să vorbească despre situaţia existentă. „Deocamdată este un proiect, deci este în fază de discuţie. De abia după ce vom avea parcurse nişte etape, atunci cu siguranţă putem să dăm mai multe detalii, după şedinţa adunării generale a acţionarilor. Urmează să se stabilească, eu ca preşedinte al secţiei de handbal n-am nicio atribuţie în acest sens. Legat de secţia de handbal, la momentul acesta, de când am preluat această secţie, este în regulă din absolut toate punctele de vedere. Este Clubul Sportiv Energia Rovinari, restul sunt doar discuţii. Echipa de handbal se numeşte Pandurii Energia Lignitul Târgu Jiu”, a spus Andrei Maioreanu, preşedintele secţie de handbal din cadrul Clubului Sportiv Energia Rovinari.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: