Ciurel, celor 29 de sindicalişti: Eu am dat prime, nu preme!

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a explicat în mod ironic un motiv pentru care cei 29 de lideri de sindicat nu vor lua prime. „Ei tot cer preme, eu am dat prime“, a spus acesta. Într-o conferinţă de presă, directorul Ciurel a numit câţiva lideri de sindicat ce au încasat în patru ani câteva miliarde de lei de la companie. Pentru că au avut venituri mari şi pentru că nu au ajutat compania, ei nu vor primi bonus, a mai spus directorul. Interesant este că sunt lideri de sindicat ce se află în topul celor bine plătiţi, dar au luat şi prime. Liderii buni sunt potrivit listei lui Ciurel: Eugen Iovan de la Turceni, Nelu Roşca de la Lupoaia sau Gabriel Căldăruşe şi Gabriel Bălăceanu de la Tismana. În urma afirmaţiilor din conferinţa de presă a fost şi o reacţie. Liderul sindical Constantin Mitrescu a declarat că are dovezi că Laurenţiu Ciurel a luat într-un an cât a luat un lider în patru. Acesta mai spune că multe din sumele prezentate de Ciurel sunt eronate.

Un număr de 29 de lideri de sindicat nu vor primi primă, a anunţat la un post local de televiziune directorul de resurse umane, Ion Răuţ. Informaţia a fost confirmată, ieri, în conferinţă de presă, de directorul Laurenţiu Ciurel. El a spus că a avut criterii după care a ales liderii care să fie răsplătiţi. „Sunt 200 de sindicalişti, doar 29 nu iau. Am avut nişte criterii, vă daţi seama. Aceasta nu este primă de Crăciun, aceasta este primă pentru aportul adus de fiecare angajat la activitatea companiei”, a declarat Laurenţiu Ciurel. Directorul general al CE Oltenia a mai spus că în februarie-martie 2014, dacă va fi economie la fondul de salarii, aceasta se va redistribui salariaţilor.

Agresorii CE Oltenia, tăiaţi de la primă

El a mai spus că face evaluarea liderilor de la 1 ianuarie. Un criteriu important a fost cel al veniturilor. Pe lista sindicaliştilor bine plătiţi a fost pus şi fostul director Corneliu Gârjoabă. El este lider de sindicat de câteva luni, sumele făcute publice de Laurenţiu Ciurel fiind drepturile salariale în calitate de director de resurse umane.

Laurenţiu Ciurel a prezentat veniturile brute încasate de lideri pe patru ani. „Eu am un salariu mare acum, conduc 19 mii de oameni. Salariul meu este mai mic decât l-a avut timp de patru ani de zile domnul sindicalist Gârjoabă, care a câştigat în patru ani de zile 8,504 miliarde de lei. Încă un sindicalist, domnul Golea Marin a câştigat în patru ani de zile 6 miliarde 80 de mii, care e pe lângă salariul meu, e un pic mai mic, salariul meu de acum. Şi pentru dânsul am considerat că nu a făcut nimic pentru firma asta, ba chiar a făcut contra ei. Domnul Marciuc, a câştigat 6 miliarde 788 de mii de lei în patru ani de zile. Bani luaţi pe stat, în afară de ce luau de la sindicat. Pot să dau multe exemple. Geamănu Vasile 5 miliarde 860 mii de lei, nu ştiu cine este dânsul, nici ca sindicalist. L-am găsit doar pe hârtie. Tatomir Toma. Are 5 miliarde 286 de mii de lei“, a declarat directorul, menţionând că a premiat pe cine a considerat că trebuie.

Prime au luat liderii Nelu Roşca sau Eugen Iovan. „Dânşii vor lua prime. Nu sunt în nici un caz în top, Iovan este, cu 5 miliarde şi ceva, Roşca are 2 miliarde şi ceva, Căldăruşe un miliard 900, sunt şi din ăştia. (..) Dânşii nu au avut în această perioadă un comportament atât de agresiv împotriva companiei. Au avut un comportament împotriva companiei“, a mai spus el.

Pe final, Laurenţiu Ciurel a făcut mişto de liderii de sindicat. „Fac un anunţ către domnii aceştia, eu am dat prime şi nu preme. Ei cer continuu preme, poate de aici e confuzia. Eu dau ceva şi ei cer altceva“.

Mitrescu: Cei 29 au semnat cererea de pichetare

Liderul de sindicat Constantin Mitrescu a reacţionat după ce directorul general Laurenţiu Ciurel a spus că nu va da prime unor sindicalişti pentru că au avut venituri foarte mari în ultimii patru ani. Mitrescu spune că are dovezi că Laurenţiu Ciurel a încasat într-un an cât a luat un lider în patru. Acesta a declarat că are documente potrivit cărora directorul Laurenţiu Ciurel a avut venituri de 4, 5 miliarde de lei vechi, în perioada mai 2007- decembrie 2008, când era director la Rovinari. „A luat banii ăştia şi nu a făcut nimic. A dus CE Rovinari în colaps pentru că a fost obligat să dea banii oamenilor şi a dat bani politicienilor, pe care i-a notat şi în agendă. Vă mai amintiţi scandalul cu agenda. Asta a făcut, a dat bani la politruci, lui Morega şi lui Călinoiu“.

Mitrescu a mai spus că sumele făcute publice de Ciurel sunt eronate. „Cifrele sunt eronate. Eu am acasă toţi fluturaşii. Pot demonstra. Nemulţumirea lui Ciurel faţă de cei 29 sindicalişti a fost că au semnat actul pe care l-am trimis pentru pichetare. Este o răzbunare“, a mai spus Mitrescu, acesta făcând menţiunea că şi liderul Bălăceanu a luat în jur de 4 miliarde de lei vechi.  

Dumitru Pârvulescu, şeful sindicatului de la Cariera Peşteana, spune că administraţia complexului încearcă prin aceste măsuri să-i înlăture din fruntea mişcării sindicale. "E o răutate! Nu ştiu ce au vrut să demonstreze. La mulţi dintre noi au făcut bine chestiile astea, au văzut membrii de sindicat ceea ce doresc domnii din conducerea CEO cu capii sindicatelor. Adică exterminarea, numai că nu o să aibă plăcerea asta", a spus Pârvulescu.  

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: