Ciurel cheamă instituţii de control la CEO: „M-am săturat“

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat ieri la un post local de radio că a invitat la companie „toate instituţiile cu rol de control“ pentru a verifica înţelegerea pentru livrarea a 1,2 milioane de tone de cărbune în Serbia prin intermediarul BVA Coal Constanţa. Ministrul Energiei deja a sesizat DNA şi DIICOT cu privire la faptul că societatea de stat vinde sub costurile de producţie.

Ciurel spunea acum câteva zile că în control la CEO se află Curtea de Conturi, Poliţia, Corpul de Control al ministrului şi că toată lumea cere contractul de vânzare de cărbune la BVA Coal SRL Constanţa. “Ştiţi cine e în control acum la CEO? Curtea de Conturi Târgu Jiu, Curtea de Conturi Bucureşti, Curtea de Conturi Craiova, Finanţe Gorj, Auditul Financiar Bucureşti, Corpul de control al ministrului şi Poliţia”, a spus Laurenţiu Ciurel, director general al CEO. Ieri, directorul a declarat la Radio Infinit că s-a săturat să tot explice că celebrul contract de cărbune este profitabil şi invită la complex toate instituţiile de control. „Am făcut invitaţie către toate instituţiile cu rol de control care pot să vadă despre ce e vorba pentru că m-am săturat. Am dat în judecată şi presa pentru că, deşi aduc dovezi, spune continuu altceva. Dacă nu am avea acest contract ar fi 3.000 de oameni la ora asta în şomaj tehnic, aproape 4.000. Carierele de la Husnicioara, Motru şi Roşiuţa sunt pline, nu mai avem unde pune, singura livrare pe care o facem o facem la acest cărbune, care e cel mai scump cărbune pe care-l vindem, cu preţul cel mai bun şi cu banii înainte“, a declarat Ciurel.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat la BI Tv că la CEO a fost o echipă de control de la minister şi că raportul a fost înaintat spre cercetare către DNA şi DIICOT: „Noi am aflat cu ceva de timp în urmă despre acest contract şi în mod firesc prima mea reacţie a fost să declanşez un control la Complexul Oltenia, control care s-a şi finalizat de altfel şi ale cărui concluzii au fost înaintate către organele în drept să continue ancheta. Noi am primit din partea Corpului de Control recomandarea de a înainta rezultatul controlului către DNA, DIICOT, lucru pe care noi l-am aprobat“.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: