Ciurel dă în judecată pe oricine vorbește despre CEO

Cine mai vorbește despre Complexul Energetic Oltenia (CEO) poate fi dat în judecată. Acesta este mesajul managerului CEO, Laurențiu Ciurel. Primul care a fost amenințat cu judecata este senatorul PSD Toni Greblă, pentru că a pus la îndoială profitul companiei din ianuarie și februarie. Mai mult, Ciurel va angaja o firmă de audit care să certifice profitul pe care l-a anunțat pe ianuarie, 20 de milioane de lei.

Managerul Laurențiu Ciurel a declarat, vineri, că declarațiile negative referitoare la situația economică a CE Oltenia ar putea duce la scăderea sumei pe care compania ar putea-o obține la bursă, în septembrie. Mai mult, Ciurel a sugerat că dă explicații doar superiorilor din Ministerul Economiei. “Nu trebuie să lămuresc problema cu domnul Greblă, eu trebuie să lămuresc cu oficialii mei, cu ministerul, cu acte oficiale. Probabil că o să am curând și un audit, pe ianuarie și februarie, cu o firmă de renume. O să fac un contract cu ei ca să-mi certific acest profit. Suntem în plin proces de privatizare minoritară, a unui pachet de 15% prin aport de capital, 15% din acțiunile companiei trebuie vândute conform înțelegerii cu FMI (...) ori acest gen de afirmații, și nu mă refer la o persoană, afirmații denigratoare nu fac decât să scadă potențialul preț al acțiunilor ce vor fi vândute. Este vorba despre o pagubă importantă, de milioane de euro în joc”, a declarat Ciurel.

Managerul CEO a mai spus că dacă cineva va mai vorbi despre această companie, iar declarațiile vor produce efecte negative, atunci cei responsabili vor fi trași la răspundere în instanță. “A fost o declarație (n.red- a senatorului Toni Greblă) hazardată. Politicienii își pot permite să facă declarații politice sau să facă tot felul de afirmații. Nu mai comentez, vor vorbi doar hârtiile. Oricui va aduce prejudicii companiei, indiferent de ce natură, Directoratul va avea de decis dacă va merge în instanță sau nu. Trebuie să spăl fața unei companii și să o fac să arate așa cum este. Nu pot să permit să planeze asupra companiei nici un fel de suspiciuni”, a declarat Ciurel.

STADIU

Listarea la bursă, prin aport de capital, a 15% din acțiunile CEO, va avea loc în septembrie, a explicat Ciurel. “Acum suntem în prealabilul fazei așa numite road show, avem o firmă care ne consiliază pe parte juridică și alta pe parte economică pentru a arăta bine în fața unui eventual investitor”, a menționat managerul CEO.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: