Ciurel despre cotizaţii, comisia Iancu şi evacuarea sindicatelor

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a făcut ieri câteva comentarii pe marginea comisiei anunţate de Marin Condescu, după vizita lui Victor Ponta, dar şi despre evacuarea sindicatelor din sediul din centrul oraşului. Acesta a făcut şi o scurtă referire la cotizaţia sindicală, despre care a spus că o va vira după ce sindicatele îşi declară membrii.

Marin Condescu a declarat, după discuţia cu premierul Victor Ponta de acum două săptămâni, că se va forma o comisie condusă de preşedintele Comisiei de Industrii, Iulian Iancu, din care vor face parte şi şapte sindicalişti, unde se va discuta pe mai multe variante de reorganizare a sistemului energetic românesc. Sindicaliştii spun că prima întâlnire ar avea loc săptămâna aceasta. Directorul Ciurel spune că această comisie nu există. „Comisia nu a existat vreodată. Aici vorbesc în cunoştinţă de cauză pentru că am întrebat. Se reorganizează Oltenia, ne întrebaţi şi pe noi? Există un plan de reorganizare a sistemului energetic, dar care va fi făcut de o firmă. (...) Fă-o profesionist de la început, nu cu sindicalişti“, a spus Ciurel.

Sindicaliştii, evacuaţi fără cotizaţie

Astăzi este 1 octombrie, ziua în care Federaţia Naţională Mine Energie ar fi trebuit să părăsească sediul din centrul oraşului Tg Jiu. Prima măsură a lui Ciurel a fost de a tăia utilităţile în clădire. Dar, şi-a dat seama că va fi afectat şi clubul Pandurii. „Aşa şi facem. Mi-au trimis o hârtie că trebuie să fie aproape de administraţie. Eu le-am trimis o altă hârtie şi le-am spus că trebuie să fie aproape de sindicalişti. Şi uite aşa am făcut un ping-pong din ăsta cu documente. Din păcate eu nu am ştiut un lucru, am crezut că acea vitrină cu cupe este clubul Pandurii, dar am înţeles că dacă le luăm utilităţile vor suferi şi cei de la club şi lucrul acesta chiar nu aş vrea să se întâmple. O să le găsim nişte spaţii decente, unde să aibă condiţii de funcţionare. Din punctul ăsta de vedere recunosc că am greşit“, a menţionat directorul CE Oltenia. Acesta spune că are nevoie de spaţii. „Ideea este că mie îmi trebuie spaţii pentru că de la 1 ianuarie vreau să lăsam doar partea de exploatare în cariere şi în termocentrale şi toate serviciile suport să le aduc la Târgu Jiu“.

Sindicatele ar putea rămâne şi fără cotizaţie. „Depinde dacă o să îndeplinească condiţiile. Să depună cereri, să facă dovada că oamenii sunt membrii lor. La noi nu au depus nimic, poate au depus pe la cariere, nu s-a centralizat nimic“. 

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: