Ciurel explică mărirea primei de Crăciun

Vestea că în minerit şi energie se acordă şi anul acesta prime de Crăciun şi nu orice sume, ci unele chiar mai mari decât cele convenite la începutul anului de administraţie şi sindicate, i-a cam lăsat cu gura căscată pe ceilalţi salariaţi de la stat, pentru care criza continuă şi la acest capitol.

Complexul Energetic Oltenia le plăteşte salariaţilor săi o primă de 730 de lei, la care se adaugă încă 150 de lei pentru fiecare copil, un miner sau un energetician care are doi copii acasă putând să încaseze luna viitoare lejer 1000 de lei în plus, ceea ce presupune şi nişte sărbători fericite.

Directorul general al CEO, Laurenţiu Ciurel, spune că unitatea pe care o conduce nu a căutat prea mult după banii pe care îi va plăti cu această ocazie pentru că sumele necesare existau în conturile Complexului. Odată cu procesul de uniformizare a veniturilor şi de unificare a unităţilor componente, în bugetul CEO s-au strâns peste 3 milioane de lei în plus la fondul de salarii, bani care riscau să fie pierduţi dacă nu erau împărţiţi „frăţeşte” către angajaţi. Astfel,, dacă iniţial se vorbea de prime de 600 de lei, acum valoarea acestora a fost majorată cu aproape un sfert pentru că există banii necesari unei astfel de operaţiuni.

„Erau valori diferite prevăzute în contractele colective de muncă existente la unităţile care au format în vară actualul CEO şi, acum, după ce am făcut unificarea, am constatat că la final de an mai era un fond de 3 milioane de lei rămas necheltuit. Pentru că exista această posibilitate, am convenit să uniformizăm valoarea primelor şi să le şi mărim în limita fondurilor existente”, declară Ciurel.

Actualul şef al CEO se face astfel şi mai iubit printre subordonaţii care oricum îl regretau după ce în perioada 2007-2008 a fost ultimul director general de la Rovinari care a plătit prime şi majorări substanţiale de salarii. Primele sunt acordate şi pe fondul profitului pe care CEO îl înregistrează anul acesta, cifrele oficiale arătând că unitatea va încheia anul pe plus, după trei ani de minusuri înregistrate la unităţile care s-au unificat în vară şi au format Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: