Ciurel promite că va publica listele cu majorările salariale

Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia, a declarat într-un interviu că majorările salariale s-au făcut corect şi, pentru a demonstra acest lucru, va publica listele cu beneficiarii. Totodată, în intervenţia sa la Radio Infinit, Ciurel i-a transmis câteva mesaje directorului de la Rovinari Ion Pisc, fără să-i dea numele. Spune că doar la Rovinari au fost probleme create şi de conducători. Pe de altă parte, Pisc este singurul director care a declarat public că a primit listele de la Târgu Jiu şi nu au fost făcute la nivelul sucursalei, aşa cum s-a încercat să pară. 

Laurenţiu Ciurel spune că o dispută pe majorarea salarială este la Rovinari, unde din 400 de oameni, 200 beneficiari sunt membri ai Sindicatului Mine Energie Oltenia. Ciurel a adus în discuţie, de mai multe ori, că şefii din Rovinari sunt cei care au alimentat conflictul. „Singurul loc unde există într-adevăr o dispută este Termocentrala Rovinari. Conducerea de acolo şi sindicatul lui Constantin Mitrescu au reproşat că s-au făcut majorări numai la un singur sindicat. Nici pomeneală. S-au primit indicaţii de la Directorat să nu se ţină cont de apartenenţa sindicală. De data asta nu a mai fost o majorare dictată de sindicat, cu tonurile imperative cum se făcea până acum, ci hotărârea a fost luată de administraţie. La unele sucursale listele au fost semnate şi de sindicate. La Rovinari, 97 din 400 erau cei de la FNME pe listă, vreo 200 de la SMEO, iar restul fără apartenenţă sau la alte sindicate. Listele vor fi publice. Le voi publica să se vadă că au fost din toate sindicatele“, a declarat Laurenţiu Ciurel la Radio Infinit.

Ciurel a mai declarat, încă o dată, că egalizarea salariilor în CEO ar însemna reduceri masive pentru unii angajaţi. Tot el recunoaşte că majorările nu au fost „majorări adevărate“. În fapt, 2.700 de oameni au primit sume între 10 şi 100 de lei. Practic, sute de oameni nici nu-şi vor da seama că au salarii mai mari. „Oamenii au primit foarte bine majorări, că nu a fost vorba de adevărate majorări. Lucrurile sunt mai complexe, dacă am sta să egalizăm salariile ne-ar trebui câteva luni şi o suplimentare a fondului de salariu cu câteva zeci, poate chiar o sută de milioane de lei. Pentru că inevitabil unii, cei mai mulţi, ar fi puşi în situaţia de a pierde la salariu, aşa că nu şi-a propus nimeni vreo egalizare“, a mai spus Ciurel.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: