Protestele minerilor s-au mutat în cariere

Circa zece salariaţi de la cariera Tismana I a CE Oltenia, membri în Sindicatul Dreptatea şi Minerul Rovinari Pinoasa, au protestat marţi dimineaţă la unitate, nemulţumiţi fiind de felul în care administraţia complexului a făcut majorările salariale. Aceştia au cerut conducerii carierei să reevalueze personalul care a beneficiat de clase de salarizare. Au renunţat la protest după ce directorul Nicolae Cilibiu le-a făcut unele promisiuni.

Toţi salariaţii care au luat parte la protest se aflau în timpul liber. Iniţial, directorul UMC Tismana, Nicolae Cilibiu, nu a vrut să discute cu ei, însă ulterior a revenit asupra deciziei. Nicuşor Croitoru, preşedintele sindicatului, spune că Cilibiu le-a promis protestatarilor că până vineri le va da un răspuns la revendicările lor. Aceştia au cerut să fie incluşi pe listele cu personalul care beneficiază de creşteri salariale angajaţii cu clase mici, aşa cum a fost înţelegerea dintre administraţie şi sindicate. "Directorul a zis că va analiza, va discuta la nivel de complex şi să vedem ce fac pentru cei cărora nu le-au dat şi trebuia să le dea. Asta a promis. Aşteptăm două, trei zile, să vedem ce spune dumnealui, după aceea vom vedea ce vor oamenii pe care îi reprezentăm. A zis că vineri ne va da listele. Nici nu trebuie să ni le mai dea, că deja le ştim. Oamenii ştiu ce a semnat fiecare", a spus Nicuşor Croitoru, preşedintele Sindicatul Dreptatea.     

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) pe zona Rovinari, Gabriel Bălăceanu, a criticat atitudinea minerilor de la Tismana I. Acesta i-a catalogat ca fiind reclamagii şi a spus că va intra şi el în această categorie, decis fiind să-şi reclame colegii din carieră. "Nicuşor Croitoru stă prin sector cam toată ziua, la fel şi domnul Șomănescu. Domnul Petre, alt electrician cam stă în sector toată ziua, ce lucru să oprească? Ei cam ştiu să facă reclamaţii la unii, la alţii, dar nu prea îşi văd bârna din ochii lor. Probabil, în următoarea perioadă, cum s-au ţinut ei de reclamaţii, o să fac şi eu o reclamaţie la Șomănescu, să vedem cum este băiatul ăsta plătit şi ce se va întâmpla cu el, chiar dacă un doctor va intra în puşcărie (n.r. – pentru că a fost în medical). Este unul din liderii lui Croitoru, lui Golea, care până acum şi-a dat în cap cu Răducu că e omul lui Condescu, iar acum se pupă cu Răducu că sunt la FNME. Ăştia sunt oamenii care reprezintă oamenii", a comentat Gabriel Bălăceanu, lider SMEO pe Departamentul Rovinari.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: