Ciurel pune director la Mentenanţă un „inventator“ de la UMR

Ionel Paraschivu a fost demis din funcţia de director la Unitatea de Servicii şi Mentenanţă Rovinari, iar în locul său va fi numit Gheorghe Smărăndoiu, inginer la o firmă care prestează servicii pentru CE Oltenia, Uzina Mecanică Rovinari (UMR). Despre Smărăndoiu se mai ştie că are zeci de procese cu producătorul de energie de la care a luat foarte mulţi bani pe baza unor brevete de invenţii. După această iniţiativă, zvonul potrivit căruia Mentenanţa va ajunge pe mâna unor băieţi deştepţi nu mai pare atât de puţin credibil.

 „Nu se externalizează serviciul de mentenanţă“, a transmis în scris salariaţilor, pe tichetele de masă, directorul general Laurenţiu Ciurel. În realitate lucrurile nu par chiar aşa, dat fiind că Laurenţiu Ciurel a adus un director din afara companiei şi de la o firmă care prestează servicii de tipul celor de la Mentenanţă. Decizia va fi explicată, cel mai probabil, în următoarele zile, de conducerea CE Oltenia, însă numirea lui Gheorghe Smărăndoiu ridică multe semne de întrebare şi pentru că este pe lista celor care au luat grămezi de bani de la societate pentru invenţii. Viitorul director a blocat şi conturile companiei cu procesele pentru pretenţiile de inventator.

Potrivit unor surse, Smărăndoiu a lucrat la Rovinari, pe partea de minerit, până în 2006-2007, iar apoi a plecat la UMR unde a fost inginer şef. Acum două luni, Smărăndoiu  a fost reangajat la Complexul Energetic Oltenia.

Este o chestiune de zile, spun surse, până când el va fi numit şef la Unitatea de Mentenanţă, în locul lui Paraschivu. Aceasta nu este singura modificare deoarece din organigramă dispare şi Viaşu, cel care deţinea funcţia de contabil şef.

Trei unităţi de mentenanţă

Directorul Laurențiu Ciurel a anunțat că vor fi înființate unități de mentenanță în Motru, Rovinari și Jilț și că acolo vor lucra sute de persoane din CE Oltenia. “Nu dăm afară pe nimeni. Noi vrem să facem trei zone de mentenanţă, zona Jilţ, zona Rovinari, zona Motru”, a declarat zilele trecute Laurențiu Ciurel. El a adăugat că angajații pot face lucrări de reparații care acum sunt realizate pe bani mulți cu societăți comerciale. “Tot ce facem acum pentru reorganizarea asta este ca să nu mai dăm bani pentru operaţiuni pe care le putem face uşor de tot cu personal propriu. Nu există aproape nimic din operaţiuni de mentenanţă primară pe care să nu le putem face. Şi angajaţii noştri s-au săturat să vadă tot felul de salopete, cu denumiri cu iniţiale de foşti directori sau actuali directori, făcând lucrări pe care și ei le pot face. În afară de partea uzinabilă, de maşini pe care nu le avem, tot ce putem să facem cu forţe proprii facem. Toată această reorganizare este ca noi să putem să facem economii. Nu vreau pomenesc nume de firme, dar ei ştiu despre cine e vorba. Sunt bani care plecau şi nu se făcea absolut nimic”, a precizat directorul CE Oltenia la o emisiune tv.

NUMIRI

În primele luni după numirea sa la CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel îl adusese în companie pe Toni Pupăzan, fost director la Grimex, tot un prestator al producătorului de energie. Tot din afara companiei a fost adus şi Corneliu Diţescu, director la SE Turceni. Diţescu lucrase anterior la Romelectro, o firmă cu care a colaborat şi Laurenţiu Ciurel. Cea mai discutată numire a fost însă a lui Aurel Medinţu. El a fost adus de la pensie, direct pe postul de director la Divizia Energetică.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: