Ciurel se plânge că Fondul nu-l lasă să-şi facă firmă

Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, s-a plâns în presa centrală că ar dori să înfiinţeze o companie de trading, dar nu primeşte acceptul Fondului Proprietatea (FP).

CE Oltenia spune că are nevoie de această firmă, Oltenia Trading, deoarece în calitate de producător este obligat prin lege să-şi vândă toată energia pe bursa OPCOM, neavând astfel nicio şansă de a ieşi direct pe pieţele externe. Consumul de energie pe plan naţional continuă să scadă, iar preţul de producţie al energiei termo este mare, ex­portul de electricitate fiind singura variantă. „Suntem ca un dinozaur care nu vrea să dispară în ciuda ploii de meteoriţi de lângă noi. Cu toate acestea, începem să beneficiem şi noi de un context bun. Europa începe să redescopere cărbunele ca sursă de energie“, a declarat Laurenţiu Ciurel pentru Ziarul Financiar.

Directorul declara în data de 13 mai în presa locală faptul că proiectul de înfiinţare a unei firme de trading a trecut de Consiliul de Supraveghere, dar reprezentantul Fondului s-a opus. Acum mai rămâne de schimbat Actul Constitutiv al societăţii, care din nou, nu este privit cu ochi buni de Fondul Proprietatea.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: