Roşca şi Ruşeţ, incompatibili pentru a intra la negocieri

Sunt lideri de sindicat, dar şi consilieri ai directorului Complexului Energetic Oltenia! Nelu Roşca şi Ion Ruşeţ ar trebui să renunţe să mai fie subordonaţi conducerii CE Oltenia pentru a putea negocia drepturile angajaţilor, crede liderul Marin Golea. Acesta a declarat că negocierile pentru actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă vor începe curând şi ar vrea ca toţi liderii implicaţi în acest proces să reprezinte salariaţii, nu administraţia.

Discuţiile pentru formarea unei comisii de negociere a Contractului Colectiv de Muncă (CCM) în CE Oltenia vor începe de astăzi, iar federaţiile semnatare se bat pentru a avea cât mai mulţi membri în confruntarea sindicate-administraţie. Cine are cei mai mulţi membri de sindicat va avea cei mai mulţi reprezentanţi în comisia de negociere. Dar, în acest moment nu mai este clar pentru nici un sindicat câţi membri are, deoarece salariaţii s-au înscris ba într-un sindicat, ba într-altul, în funcţie de presiuni sau simpatii. Acum, federaţiile trebuie să dusă dosarul cu adeziunile la CE Oltenia pentru a demonstra numărul de membri. Marin Golea crede că se vor crea foarte multe discuţii. El susţine că vor fi foarte mulţi oameni care vor apărea şi la Federaţia Naţională Mine Energie, şi la Federaţia Univers. „Am oameni care s-au înscris la ei că nu au avut ce face şi a doua zi veneau şi se reînscriau la mine. Trebuie să se ia în seamă adeziunea cu data cea mai recentă. Sunt şi oameni care stau neutri“, a declarat Marin Golea.

Să renunţe la funcţia de consilier

În plus, la Federaţia Univers sunt discuţii acide despre cine anume să intre în comisia de negociere. Golea a mărturisit că a fost contactat telefonic de Ion Ruşeţ, care l-a invitat la o discuţie. Golea speră că toţi liderii vor avea acelaşi interes la negocieri. „Le-am mai amintit eu de nişte lucruri pe care administraţia le-a promis şi a rămas restantă în acordarea lor“, a spus Golea.

Preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari a mai spus că Ion Ruşeţ şi Nelu Roşca trebuie să-şi aleagă: ori sindicatul, ori funcţia de la CE Oltenia. „Nu ştiu în ce calitate vorbeşte domnul Ruşeţ, pentru că el chiar nu reprezintă pe nimeni, el este un consultant al sindicatelor, el e preşedinte de onoare la sindicatul de la Jilţ. Cred că el şi Roşca sunt incompatibili. Trebuie să aleagă, ori sindicatul, ori funcţia. Din punctul meu de vedere sunt în stare de incompatibilitate. Dacă aveau alt post poate, dar nu de consilier. Ei pentru cine vor lucra, pentru administraţie sau pentru sindicate?“, se întreabă Golea.

El a mai adăugat că la negocierile CCM-ului din 2013, Ion Ruşeţ a avut tot rol de consultant, însă atunci deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). În plus, la negocierile din 2013, Ruşeţ a avut un cuvânt de spus, fiind şi atunci un liant între administraţie şi sindicate.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: