Creţan: Sindicatele lui Ruşeţ numără 5000 de membri

Pe zi ce trece, sindicatele conduse de Ion Ruşeţ numără din ce în ce mai puţin membri. Cel puţin asta spune Constantin Creţan, care anunţă că noile sindicatele afiliate la Federaţia” Univers” au adus 5 mii de membri cotizanţi, în contextul în care acum o lună spuneau că au 10 mii. “Eu reprezint peste 1.400 de oameni”, spune Creţan, considerându-se îndreptăţit să facă parte din comisia de negociere a actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă.

Constantin Creţan, preşedintele Sindicatului “Lignitul” Oltenia Rovinari, spune că sindicatele lui Ion Ruşeţ au doar cinci mii de membri cotizanţi. “Eu zic că o să fac parte din comisia de negociere, pentru că şase sindicate mi-au dat mandat să le reprezint, şi mai mici, şi mai mari, dar şi celelalte 12 care s-au afiliat au dreptul să se aşeze lângă mine la negocieri. Toate cele 6 numără 1400 de membri, iar cele ale lui Ruşeţ au circa 5000. Pot să se diminueze din orice parte sindicală, pentru că oamenii migrează dintr-o parte în alta. Mai mult decât atât, sunt foarte mulţi care nu mai sunt membri de sindicat. Eu respect şi salut minerii şi energeticienii care vor să mai fie şi nemembri. Nu e obligatoriu să fi membru de sindicat”, a declarat Constantin Creţan.

Cert este că, în curând, odată cu înfiinţarea legală a Sindicatului Mine Energie Rovinari condus de Gabriel Căldăruşe, ar trebui stabilită şi componenţa comisiei de negociere pentru că administraţia a anunţat că va începe procedurile pentru amendarea CCM.

Creţan a votat împotriva afilierii la “Univers”  

Declaraţie surprinzătoare a lui Constantin Creţan! Sindicalistul a recunoscut că, atunci când s-a votat în consiliul federal al Federaţiei “Univers” afilierea celor 12 sindicate conduse de Ion Ruşeţ, el s-a opus. “Eu m-am opus la afiliere. Votul meu a fost împotrivă, dar nu puteam să mă opun la un consiliu federal. Eu nu sunt plătit de administraţie, n-am nicio legătură cu ăştia. Sunt doar militant şi atât”, a mai spus Creţan.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: