Ciurel trimite Corpul de Control să verifice contractele lui Vîlceanu

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a declarat la un post de radio că de luni, 25 mai, va trimite Corpul de Control să verifice contractele obţinute de firmele lui Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, la CEO. Vîlceanu răspunde că toate contractele le-a obţinut prin licitaţie. La rândul lui i-a cerut lui Ciurel să spună cum dă el contractele la firme pe care doreşte să le „îngraşe“.

Lideri ai PNL Gorj, Niculina Mocioi şi Dan Vîlceanu, au criticat rezultatul economic înregistrat de echipa lui Laurenţiu Ciurel la CE Oltenia. O pierdere de 700 de milioane de lei. „Nu intru în polemici cu Dan Vîlceanu sau Niculina Mocioi, ce naiba de experienţă are Vîlceanu, nu a lucrat o zi în viaţa lui în afară de cazinourile de pe Monte Carlo, acolo şi-a făcut stagiatura“, a declarat Laurenţiu Ciurel la Radio Infinit.

Ordinul lui Ciurel

Ciurel a detaliat declaraţia cu privire la excursiile lui Vîlceanu în Europa: „Eu nu stau acum să-mi prind mintea cu Vîlceanu, e o diferenţă de vârstă, experienţă şi de tot ce doriţi. Eu nu ştiu dacă juca la cazinou, ştiu că era cunoscut ca mare amator de week-end-uri pe coaste însorite. La contract de 47 de miliarde de lei vechi la Trceni îşi permitea“. Liberalul Dan Vîlceanu crede că Ciurel întrece orice măsură cu afirmaţiile despre care spune că sunt invenţii. „Domnul Ciurel depăşeşte orice limită a bunului simţ şi încearcă să inducă o altă discuţie decât acea că e un manager slab, slab puţin spus. Sunt minciuni, nu am avut pasiunea asta niciodată (n.r- cazinou). Probabil domnul Ciurel, când mergea la cazinourile respective m-a confundat cu altcineva. La salariul pe care-l are  casă bage CEO în faliment are cu ce să meargă la cazinou“, a răspuns Dan Vîlceanu. Laurenţiu Ciurel a mai declarat şi că trimite Corpul de control să verifice contractele liberalului. „O să meargă Corpul de control pentru că am găsit o situaţie în care i s-au acordat contracte, sub nu ştiu ce formă, ca să demoleze chestii care nu mai existau. Corpul de control va face un control acolo de lunea viitoare, pe acest gen de contract“, a menţionat Ciurel. Vîlceanu a declarat că toate contractele pe care le are le-a obţinut prin licitaţie şi că au fost verificate şi de Corpul de Control al primului ministru şi nu au găsit nereguli.„ Toate contractele pe care le-am avut de-a lungul timpului le-am obţinut prin licitaţie, nu NFP (n.r- negociere fără anunţ de participare), nu cumpărări directe. Îi spun atât, au fost şi controale de la primul ministru care au vrut să vadă ce contracte am avut şi nu au făcut decât să plece înapoi. Mai bine să spună de ce dă contracte fără anunţ de participare la firmele lui, cele care-l interesează pe dânsul? Asta trebuie să răspundă. Îşi îngraşă firmele la care dânsul are un interes direct“, a declarat Dan Vîlceanu. Acesta se referă la firma Dogerik Trans SRL. Într-o conferinţă de presă a arătat contracte oferite pe tavă de conducerea CEO pentru anumite firme.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: