Ciurel vorbește de falimentul CE Oltenia

Directorul general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat ieri presei, după anunțul sindicatelor că 5000 de salariați vor protesta, că a recurs la reducerea programului de la 5 la 4 zile pentru a evita disponibilizările. Ciurel a mai spus că nu este de acord cu varianta propusă de sindicate, trimiterea în șomaj tehnic, deoarece nu este de părere că minerii ar trebui să primească 75% din salariu fără să muncească. Ciurel a mai spus că: "Dacă venim 19 mii de oameni la serviciu fără a avea ce lucra, rezultatul este insolvență și intrarea în faliment".

Laurențiu Ciurel a menționat că îi "repugnă" ideea că minerii ar putea să nu vină la serviciu, dar să primească 75% din salariu, așa cum prevede un articol din contractul colectiv de muncă.

Directorul CE Oltenia a adăugat că, prin reducerea programului de lucru, anul acesta vor fi evitate disponibilizările. "Ca să pot menține nivelul actual al locurilor de muncă și al salarizării trebuie să iau unele măsuri printre care și diminuarea săptămânii de lucru la patru zile, pentru o perioadă, conform unui articol care se regăsește în contractul de muncă. (...) În acest an am promis că nu voi disponibiliza și mă voi ține de cuvânt, încercăm să găsim alte metode de diminuare a cheltuielilor", a spus Ciurel.

Acesta spune că va încerca să stea de vorbă cu manifestanții: „Aș vrea să văd și eu și să merg în mijlocul celor 5000 de manifestanți”. Ciurel a mai  adăugat că sindicatele încearcă politizarea acestui conflict, ducând în cariere manifeste împotriva sa.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: