Clanul Călina, în sfârșit după gratii!

Mai multe persoane inculpate într-un dosar instrumentat de DIICOT Târgu Jiu în urmă cu vreo șase ani au ajuns acum în spatele gratiilor, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis condamnarea lor definitivă la închisoare cu executare.

Pedepsele decise însă de magistrații din capitală sunt date în baza Noului Cod Penal, acestea fiind mai mici decât cele decise vara trecută în acest dosar la Curtea de Apel Craiova care, la rândul ei, a dat, de asemenea, pedepse mai mici decât cele stabilite de instanța de fond, respectiv Tribunalul Gorj. Astfel, membrii clanului Călina, judecați pentru proxenetism, după ce au dus inclusiv minore din Târgu Jiu în Spania pentru a se prostitua, s-au ales cu pedepse nesperat de mici în comparație cu cele decise inițial la Tribunalul Gorj.

Doru Ionel Călina are de executat șapte ani și jumătate de închisoare, față de cei zece și jumătate stabiliți inițial la Târgu Jiu, lucrurile stând la fel și pentru fratele său, care este și recidivist. Claudia Călina, fostă Mătușoiu, a primit și ea o pedeapsă de șapte ani cu executare, în condițiile în care Tribunalul Gorj o condamnase la 9 ani de pușcărie. O altă inculpată, Niculina Călina, are de executat 5 ani de închisoare, la fel ca și Nicoleta Călina. Patru ani de pușcărie au de executat Aurel Marcel Torop și Tamara Rostaș, cu o pedeapsă de șase ani și jumătate alegându-se soțul acesteia, Marius Pardelean Lăcătuș. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au menținut restul deciziei judecătorești contestate, ceea ce înseamnă că statul va confisca de la inculpați sume cuprinse între 3000 și 10.000 de euro, bani proveniți din activități ilegale.

Vizualizări: 2,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: