Clanul Călina, la o nouă condamnare

Frații Călina, condamnați definitiv în primăvară pentru implicarea într-o rețea de proxenetism, care trafica tinere din Târgu Jiu în străinătate, au mai primit acum o condamnare, după ce, de Revelion, au făcut scandal într-un bar din Rovinari.

Conștienți că era, probabil, ultimul lor revelion în libertate, cei în cauză s-au luat la bătaie și au sfârșit prin a ajunge în spatele gratiilor, unii dintre cheflii fiind prinși de polițiști ceva mai târziu. Acum instanța de judecată a decis ca Adrian Stelian Călina să facă doi ani și jumătate de închisoare pentru faptele sale, fratele său, Ionel Doru Călina urmând să fie judecat în continuare.

Alți amici de pahar ai acestora au primit însă condamnări cu executare, Ion Ilie Mocanu având de executat 9 luni de puşcărie, detenţia fiind înlocuită însă cu un termen de încercare de 2 ani şi 9 luni. Florin Radu Manţa a primit şi el 9 luni de detenţie, pe care instanţa le-a majorat cu 3 luni, anul de pușcărie fiind înlocuit cu un termen de un an și 2 luni pe care acesta trebuie să le petreacă într-un centru educativ, în final și pedeapsa respectivă, de închisoare, cu executare, fiind majorată la un an și patru luni, inculpatul fiind recidivist.

Alt inculpat din dosar, Robert Gheorghe Chiriac, recidivist, de asemenea, ajunge și el într-un centru educativ pentru o perioadă de trei ani. Cei condamnați mai sunt obligați de instanță să despăgubească firma care deține barul în care s-a produs scandalul cu suma de 1032,04 lei, fiind greu de precizat ce ar fi putut costa 4 bani. Mult mai rotundă e cifra atunci când e vorba de cheltuielile judiciare ale statului,  fiecare inculpat trebuind să plătească o sumă de fix 400 de lei, cheltuieli de 1800 de lei cu avocații din oficiu rămânând în sarcina statului.

Vizualizări: 475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: