Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Clasa a IX-a se vrea la gimnaziu

Directorii şcolilor din Gorj studiază posibilitatea de a include clasa a IX-a în învăţământul gimnazial. După ce au comasat clase şi unităţi de învăţământ, directorii şcolilor din Gorj caută acum spaţii pentru şcolarizarea clasei a IX-a la nivelul unităţilor gimnaziale. Aceştia trebuie să se pronunţe în această privinţă până pe 23 februarie.

Astfel, conducerile unităţilor de învăţământ vor evalua încadrarea cu resursă umană, cât şi pregătirea cadrelor didactice din şcoală, dacă există spaţiu suficient pentru şcolarizarea clasei a IX-a, iar în cazul în care nu există se va menţiona numărul de clase necesar. De asemenea, se vor calcula numărul de norme didactice necesare pentru şcolarizarea clasei  IX-a la gimnaziu comparativ cu numărul de norme didactice existent. „Problema cea mai gravă este încadrarea cu resursă umană. Astfel, va trebui să evaluaţi colectivele pe care le conduceţi şi să evaluaţi dacă dascălii predau la gimnaziu pot preda în condiţii foarte bune şi la liceu, astfel încât toţi elevii să aibă şanse egale”, a menţionat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadru Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Potrivit reprezentanţilor acestei instituiţii includerea clasei a IX-a la generală  este inaplicabilă în şcolile din mediul urban, acolo unde nu există spaţiu. „La multe şcoli din Târgu Jiu şi din Motru apare problema spaţiului. În mediul rural acest proiect s-ar putea aplica”, spune Gheorghe Mitescu. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului  încearcă să pună în practică această măsură de ani de zile. Până se va aplica, elevii care urmează în acest an cursurile clasei a VIII-a vor susţine ca şi până acum evaluarea naţională. În acest an, testările vor fi susţinute de aproximativ 5000 de absolvenţi în perioada 4-12 mai. „Ca şi în anul trecut, vom organiza 21 de centre de comunicare, cu arondările de rigoare”, mai adaugă Mitescu.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: