Foştii salariaţi ai Mirfo Ind au ieşit în stradă

Peste o sută de persoane, foşti angajaţi ai societăţii MIRFO INDUSTRIES, au ieşit ieri în stradă după ce au rămas şi fără cele trei salarii compensatorii pe care conducerea le-a promis Oamenii au răbufnit atunci când au primit acasă scrisori de la AJOFM prin acre erau înştiinţaţi că nu vor mai primi banii deloc. 

În această situaţie sunt 250 de oameni, care spun că nu mai au cu ce să trăiască. Fiecare dintre ei are de încasat de la MIRFO IND câte 56 de milioane de lei vechi. „Sunt oameni care nu au avut ce să pună pe masă de sărbători. Nu mai avem niciun leu, iar banii care ni se cuvin conform legii nu ne mai sunt acordaţi. Eu unul sunt disperat”, afirmă unul dintre cei 250 de şomeri.

Pentru a căuta o cale legală de a rezolva problema, peste 100 de oameni s-au adunat ieri la Casa de Cultură a Sindicatelor să discute cu liderul sindicatului din care fac parte. Singura soluţie găsită deocamdată este contactarea unui avocat care să le reprezinte interesele. „Sunt drepturile lor şi trebuie să existe o cale de a le fi acordaţi aceşti bani. Se pare că cineva, nu ştim încă de unde, fie finanţele, fie conducerea societăţii, bagă beţe printre grad, astfel încât să nu-şi mai ia banii. Am vorbit deja cu un avocat, iar mâine va avea loc o întâlnire între cele două părţi pentru a se ajunge la o decizie de acţionare”, afirmă Valentin Popa, Preşedintele Uniunii Judeţene Teritoriale Sanitas Gorj.

MIRFO INDUSTRIES, societatea care se ocupa de maşini unelte şi prelucrări metalice are o datorie de peste 540 de miliarde de lei la bugetul statului, motiv pentru care, membrii Consiliului de Administraţie au depus începerea procedurii de faliment la Tribunalul Gorj în luna octombrie a anului trecut.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: