Vin şefi noi la Spitalul Judeţean

Florin Mergea a demisionat din fruntea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, iar adjunctul său, Constantin Pălivan, se pregăteşte şi el de o retragere în perioada următoare.

Directorul celei mai importante unităţi sanitare din judeţ şi-a înaintat demisia la Ministerul Sănătăţii şi aşteaptă un răspuns, timp în care rămâne în fruntea spitalului, ulterior, în locul său urmând să fie numită o altă persoană. Viitorul director poate fi Gheorghe Neaţă, care este membru PDL şi consilier judeţean. Mergea a venit în fruntea spitalului judeţean în vara anului 2006, fiind susţinut de către PNL Gorj, unitatea sanitară având la vremea respectivă grave probleme financiare, probleme care, între timp s-au cam rezolvat.

"La 1 iunie 2006, când am preluat eu mandatul, datoriile spitalului erau de 87 de miliarde de lei vechi. La 1 ianuarie 2009 aveam în conturi 60 de miliarde şi datoriile plătite.. A venit însă criza, iar anul trecut a fost unul extrem de greu şi nu aş vrea decât să amintesc faptul că au fost spitale în ţară care nu au avut bani nici pentru feşe, ca să nu spun alte lucruri mai grave. La noi s-a reuşit plata salariilor la timp, a primelor şi a celui de-al 13-lea salariu, ceea ce nu e lucru lipsit de importanţă. La 1 ianuarie restanţele noastre erau de 19 miliarde de lei vechi, dar avem servicii realizate şi acceptate la plată de 21 de miliarde, deci pe pierdere tot nu am fi. În ianuarie am plătit deja o parte din restanţe, aproape 6 miliarde, iar de aici încolo să ne judece cine doreşte, spune Florin Mergea.

Pălivan: Pleacă Mergea, plec şi eu

Directorul adjunct Constantin Pălivan afirmă că nu va mai rămâne nici el în frunte în momentul în care Ministerul Sănătăţii va aproba demisia lui Mergea. Mai mult, Pălivan spune că se pregăteşte de pensie, deşi mai are doi ani până să se retragă definitiv din activitatea medicală. "Dr. Mergea şi-a depus demisia prin fax la Minister şi, în funcţie de răspuns vom vedea ce avem de făcut. Eu consider că am obosit. Mi-am făcut datoria faţă de spital şi consider că ar fi cazul să mă retrag şi să continui ca anestezist terapeut, meseria care m-a consacrat. N-am niciun regret. Le doresc celor care vor veni să facă mai bine decât noi. Aştept liniştit să-mi scriu memoriile şi să-mi duc ultimii ani de muncă până la pensie", ne-a declarat Pălivan.

Galerie foto


Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: