Stratul mare de zăpadă a ţinut mai mulţi elevi acasă

Elevii din Brădeţel, o localitate din Mătăsari dar şi cei de la şcolile din Ţânţăreni nu au mers ieri la şcoală din cauza stratului mare de zăpadă. Autorităţile au intervenit cu greu la deszăpezire fiind nevoie de apariţia prefectului pentru a băga utilaje pe drumuri.

Alexandra FOLCUŢ

Loredana GLEMEIANU

Aproximativ 10 copii din satul Brădeţel au fost nevoiţi să lipsească ieri de la şcoală din cauză zăpezii. Drumul din acest sat nu a fost deszăpezit niciodată în această iarnă, iar stratul de zăpadă este foarte mare. Ninsoarea de azi-noapte a lăsat acest sat izolat, pentru că aici se poate circula numai cu maşini de teren. Microbuzul şcolii nu a putut intra în satul Brădeţel după copii. „Şcoala din Brădeţel s-a închis, iar copii de acolo merg la şcoala din Brădet la câţiva kilometrii. Microbuzul merge după ei în fiecare zi, însă de această dată m-a sunat şoferul şi mi-a spus că îi este imposibil să intre cu maşina acolo şi nu vrea să rişte pentru că are copiii în microbuz. Nu ştiu exact de câţi copii este vorba, eu ştiu că sunt în jur de 7, dar pot fi mai mulţi. Până acum nu au mai lipsit, dar acum a nins exagerat de mult şi satul acela este mai izolat”, a declarat directorul şcolii Ion Săceanu.

„Ei sunt mici şi le vine zăpada până la brâu“

Copiii aveau de mers până la şcoala din Brădet câţiva kilometri buni, iar părinţii nu şi-au lăsat copii să plece de acasă prin zăpadă.  „Nu i-am lăsat să se ducă la şcoală pentru că nu au cu ce. Ei sunt mici şi le vine zăpadă până la brâu iar noi nu vrem să ne batem joc de copii să-i îmbolnăvim. Nu puteau săracii să meargă prin atâta zăpadă. Când s-au trezit ei nici măcar nu era potecă făcută. Microbuzul şcolii nu a putut să vină să-i ia. Dacă plecau prin zăpada asta cred că ajungeau la şcoală până deseară. Am sunat învăţătoarele şi le-am explicat care este situaţia şi au înţeles. Este greu, noi aici suntem uitaţi de toată lumea şi chiar de soartă. În iarna asta nu a băgat nimeni măcar o dată plugul să mai dea zăpada la o parte de pe drum. Am ieşit noi cu animale şi am făcut pârtie pentru microbuz şi pentru maşina şcolii, dara cum este prea mare şi nu avem ce facem. Doar un vecin care are ARO poate să meargă pe aici în rest nimeni. Azi cred că nici maşina de pâine cu vine”.

La Ţânţăreni aceeaşi situaţie

Cei peste 100 de elevi şi preşcolari din Tânţăreni nu au putut ajunge la şcoală din cauza stratului de pe şosele, aproape o jumătate de metru. Primarul localităţii, Maria Vasilescu şi-a uitat atribuţiile şi în loc să deszăpezească drumurile comunale le-a transmis micuţilor să încalţe cizme (portocalii sau roşii) şi să meargă la cursuri. „Am sunat-o să-i spun că atât profesorii cât şi elevii şi grădinarii nu s-au prezentat la ore din cauza drumului care era impracticabil. Mi-a râs în faţă şi mi-a zis să îi încalţ pe copii în cizme portocalii, mi-a închis telefonul şi a revenit puţin mai târziu când mi-a spus pe un ton batjocoritor că îmi dă cizme roşii pentru micuţi”, a precizat Constantin Doroi, director şcoală Tânţăreni.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: