Clase de profesională înfiinţate la liceele din Gorj

Învăţământul profesional cu durata de trei ani, după clasa a VIII-a, va fi reintrodus din toamnă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), 19 clase de profesională vor fi înfiinţate la nivelul liceelor tehnologice din Gorj. Criteriile după care se va face înscrierea în şcoala profesională nu au fost încă stabilite. În urmă cu câţiva ani la şcoala profesională mergeau elevii care nu reuşeau să obţină notă de trecere la admiterea în liceu.

Dacă toamna trecută conducerea ISJ Gorj se gândea la un plan de comasare a claselor de la liceele tehnologice din cauza numărului mic de elevi, acum se vorbeşte despre dezvoltarea acestora odată cu reintroducerea învăţământului profesional cu durata de trei ani. „La nivel judeţului Gorj, se vor menţine toate liceele tehnologice care au funcţionat anul trecut. Nu se pune problema desfiinţării sau comasării acestora. Interesul nostru este să dezvoltăm liceele tehnologice nu să le desfiinţăm, în condiţiile în care piaţa muncii se confruntă cu o lipsă de meseriaşi. În acest sens, am aprobat anul trecut înfiinţarea Liceului Tehnologic Turburea”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Durata studiilor, trei ani

Potrivit planului de şcolarizare, liceele tehnologice din Gorj vor pune la dispoziţia absolvenţilor clasei a VIII-a un număr de 127 de clase liceale, la care se vor adaugă încă 19 clase profesionale de trei ani. „Începând din toamnă reapare învăţământul profesional cu durata de trei ani. Fiecare liceu şi-a întocmit deja propriul plan de şcolarizare, iar noi le-am trimis la minister”, a precizat Ion Işfan. Cele 19 clase de profesională vor funcţiona în incinta următoarelor unităţi de învăţământ: Colegiul Auto „Traian Vuia” Târgu Jiu; Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu Jiu; Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Târgu Jiu; Liceul Energetic Târgu Jiu; Liceul Tehnologic Bârseşti; Colegiul Tehnic Motru; Colegiul „Mihai Viteazul” Bumbeşti Jiu; Liceul Tehnologic Turceni; Liceul Tehnologic Bustuchin; Liceul Tehnologic Stoina; Liceul Tehnologic Tismana; Liceul Tehnologic Baia de Fier; Liceul Tehnologic Peştişani; Liceul Tehnologic Ţicleni; Liceul Tehnologic Turburea şi Liceul Roşia Jiu.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: