Creţan aduce 100 de oameni la protestul din Piaţa Prefecturii

Liderul Sindicatului „Lignitul” Oltenia Rovinari, Constantin Creţan, anunţă prezenţa sa la protestul stabilit cu începere de miercuri în Piaţa Prefecturii. În jur de 100 de oameni vor veni din partea Federaţiei Univers, spune Creţan. Federaţia Naţională Mine Energie a anunţat pichetări zilnice la sediul Diviziei Miniere, nemulţumirile pornind de la neînceperea negocierilor pentru actul adiţional la contractul colectiv de muncă (CCM), dar şi din cauza încălcărilor frecvente ale contractului aflat în vigoare.

Creţan spune că nu ratează ocazia de a protesta împotriva administraţiei care refuză să invite sindicatele la negocierea actului adiţional. Totodată, aminteşte liderilor sindicali că cei care au de pierdut sunt salariaţii complexului, indiferent cine îi reprezintă pe aceştia din urmă. „Eu marţi o să iau o hotărâre în consiliu, este normal. Nu este un miting al lui Condescu, aşa cum denaturează unii, este un miting al organizaţiei şi problemele cu care ne confruntăm sunt ale tuturor, ale minerilor şi energeticienilor. În luna ianuarie şi februarie nu am reuşit să negociem actul adiţional şi oamenii pierd zi de zi drepturi”, a spus Constantin Creţan, liderul  Federaţiei „Univers” de la Gorj. 

Sindicaliştii solicită administraţiei CE Oltenia respectarea Contractului Colectiv de Muncă, începerea negocierilor pentru încheierea unui act adiţional la CCM, consultarea sindicatelor la elaborarea programului de reorganizare a societăţii, dar şi prezentarea intenţiei administraţiei cu privire la concedierile colective din acest an. Creţan anunţă o prezenţă numeroasă în Piaţa Prefecturii din rândurile Federaţiei „Univers”. „O să stau de vorbă cu cele şase organizaţii sindicale care sunt la mine la Federaţia Univers, în fiecare zonă şi o să participăm şi noi. Oricum vom fi prezenţi, aşa cum am fost de fiecare dată. Sperăm că vom participa şi noi cu 100 în medie în fiecare zi. Eu am şi la Jilţ şi la Motru, la Craiova.  Nu trebuie să abandonăm până nu rezolvăm problemele oamenilor”, a mai spus Creţan. 

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: