Claudiu Alionescu va antrena baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu

Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu va fi antrenată de fostul baschetbalist gorjean, şi antrenor de baschet, Claudiu Alionescu. La fel ca la echipa de handbal, şi la baschet s-a făcut cea mai bună alegere, antrenorul localnic cu cele mai mari reuşite sportive în acest sport.

Baschetul revine la Târgu Jiu la nivel de seniori iar copiii vor avea din acest sezon ocazia să urmărească din nou meciuri la Sala Sporturilor. Acest sport devenise în urmă cu 7-8 ani poate cel mai iubit sport din Gorj iar mulţi copii au plecat de atunci cu ideea de a juca baschet, acum CSM având ocazia de a-i aduce pe aceşti copii să joace baschet la un nivel profesionist. Expertul sportiv al secţiei de baschet a CSM, Adrian  Roşu, a precizat în conferinţa de presă a clubului, că a demarat deja acţiunea de selecţie pentru echipele de copii şi juniori dar şi la echipa de seniori: „La secţia de baschet înscrierile se fac continuu, pe 12 septembrie are loc tragerea la sorţi la seniori iar campionatul va începe prin octombrie. La copii selecţia este continuă, au venit mulţi copii şi băieţi şi fete, putem face şi grupe de junioare la fete, pe parcursul anului vom continua să aducem copii de toate vârstele”.

Cel mai important aspect şi la secţia de baschet este înscrierea în campionat a echipei de seniori care va fi pregătită de fostul baschetbalist gorjean Claudiu Alionescu, cel care sezonul trecut reuşea o mare performanţă cu echipa ACS Târgu Jiu. "Alionescu va fi antrenorul echipei şi are mână liberă să formeze echipa, se va descurca. Nu vrem să vorbim acum de promovări sau lucruri mari, e important să le facem pas cu pas pentru că vin tinerii din urmă. Avem şi la baschet o colaborare foarte bună cu CSS Târgu Jiu şi vrem să urce cât mai mulţi la seniori."


O mare parte dintre jucătorii juniori care au evoluat la fosta echipă a ACS sau la echipele CSS au venit acum la CSM Târgu Jiu, deja s-au purtat discuţii cu componenţii lotului iar pe data de 3 septembrie lotul se va reuni pentru a începe pregătirea.  Federaţia a interzis ca din acest sezon să mai evolueze jucători străini în ligile inferioare de baschet, aşa că la echipa de seniori a CSM nu vor fi aduşi americani, cum s-ar fi aşteptat iubitorii acestui sport. Directorul Robert Bălăeţ a explicat că proporţia cea mai mare a jucătorilor din lot o vor constitui baschetbaliştii gorjeni. După cum sa văzut deja  la Olimpiada Sportului Şcolar la baschet, unde gorjenii s-au impus la faza naţională, pepiniera este una foarte bună iar acest sport are un viitor asigurat.

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: