Târgu Mureş a retras echipa CSM din Liga 3

Oraşul Târgu Mureş, unul cu tradiţie în fotbalul mare, rămâne din nou fără echipă de fotbal în campionatul naţional. Noua echipă a oraşului, înfiinţată anul trecut de CSM, s-a retras în ultimul moment din Liga 3 forţând luni FRF să facă alte modificări în serii după acest abandon, inclusiv în seria în care va evolua Gilortul Cărbuneşti.

Promovată anul acesta în Liga 3 după barajul cu Sportul Petreşti din Alba, echipa CSM Târgu Mureş se anunţa a fi una foarte puternică în Seria a 5-a, unde fusese repartizată. Dar noua echipă a oraşului Târgu Mureş a întâmpinat probleme cu bugetul în această vară, astfel că s-a luat decizia drastică de a se retrage echipa din Liga 3, acolo unde ar fi debutat la finalul acestei luni şi le-ar fi avut colege, printre altele, pe Luceafărul Oradea, Minaur Baia Mare, Sănătatea Cluj sau Unirea 1924 Alba Iulia.

Decizia retragerii ehipei CSM Târgu Mureş este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în această vară, după ce reuşea să promoveze, făcea transferuri importante. Marius Chindriş (ex Petrolul), Darius Buia (ex Sportul Snagov) şi Sebastian Bucur (ex Ştiinţa Miroslava) erau anunţate primele achiziţii. ”Secţia de fotbal a CSM Târgu Mureş anunţă faptul că toţi membrii echipei de seniori a clubului sunt dezamăgiţi de repetatele amânări ale rectificării bugetare şi radicalele tăieri de fonduri ce au fost impuse de consilierii UDMR”, au anunţat jucătorii echipei din Târgu Mureş. În consecinţă, Federaţia Română de Fotbal a aplicat de urgenţă schimbări în seriile din Liga 3 pentru a ocupa locul rămas vacant după retragerea celor de la CSM Târgu Mureş. În Seria a 5-a, în locul echipei mureşene a fost adusă Metalurgistul Cugir, echipă repartizată iniţial în Seria a 4-a iar în Seria a 4-a, în locul Metalurgistului Cugir, a fost mutată ACSO Filiaşi, din Seria a 3-a, iar pe locul doljenilor a fost adusă Sporting Roşiori, echipă retrogradată în sezonul recent încheiat. Astfel, FRF a mărit la patru numărul echipelor reprimite în Liga 3, după ce retrogradaseră: CSM Paşcani (Seria 1), Agricola Borcea (Seria 2), Vediţa Coloneşti (fostă Atletic Bradu) şi Sporting Roşiori (ambele în Seria 3).

Astfel, după ce FCM Târgu Mureş a intrat în faliment în urmă cu un an şi s-a înfiinţat CSM Târgu Mureş, acum oraşul Târgu Mureş rămâe din nou fără echipă de fotbal. Pe stadionul din  Târgu Mureş îşi dispută meciuri în acest început de sezon echipele FC Hermannstadt (Liga 1) şi Universitatea Cluj (Liga 2).

Vizualizări: 507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: