Claxonările la nuntă sau după femei, interzise la Târgu Jiu

Şoferii ale căror maşini vor face parte din convoaiele de nunţi nu vor mai avea voie să mai claxoneze pe străzile municipiului Târgu Jiu. Poliţiştii locali vor filma coloanele de maşini şi îi vor sancţiona pe cei care vor perturba liniştea publică cu amenzi de până la 5 milioane de lei vechi. Amenzile nu se vor înmâna personal, ci se vor trimite la adresa proprietarului autoturismului, identificat după numărul maşinii.

Mai mult, şoferii impresionaţi prea tare de vreo femeie de pe stradă care vor decide să o claxoneze ar putea fi pedepsiţi.

Nunţile din oraş vor fi supravegheate de către poliţiştii locali, iar şoferii ce vor fi depistaţi claxonând vor fi sancţionaţi. Amenzile vor fi trimise la adresa unde figurează proprietarul autoturismului, valoarea acestora putând ajunge până la 500 de lei. “Claxonarea maşinilor din convoaiele de nuntă nu reprezintă o tradiţie ci un moft al celor care vor să se spargă în figuri. Tradiţia presupune ca mirii să-şi invite nuntaşii cu gorniştii şi lăutarii. Şoferii care vor fi prinşi claxonând vor fi amendaţi. Nu vom opri coloana de maşini şi nici nu vom merge la biserică după nuntaşi pentru a sancţiona pe cineva. Vom filma din mers şi îl vom identifica pe şoferul care claxonează după numărul maşinii, iar amenda se va trimite la domiciliul proprietarului”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu.

AMENZI

Această măsură extremă s-a impus în urma sesizărilor primite de la populaţie şi este în concordanţă cu hotărârea Consiliului Local prin care în municipiul Târgu Jiu este interzis claxonatul pentru a nu mai fi perturbată liniştea publică. “Şoferii care vor claxona după femei frumoase sau chiar după nevestele lor pentru a le face atente atunci când le văd pe trotuar vor primi amenzi cuprinse între 200-500 lei”, a mai precizat Ion Tudor.

AUTORIZAŢII

Reclamele sonore sunt permise numai cu acordul Poliţiei Locale, pe traseul şi în intervalul de timp aprobat. Taxa de eliberare a autorizaţiei este de 50 lei/zi. Firmele care vor face reclame sonore neautorizate sau nu vor respecta intervalul sau traseul aprobat vor primi amenzi de până la 500 de lei. De asemenea, se interzic reclamele sonore în preajma spitalelor şi a bisericilor. 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: