Clopoţelul ar putea suna mai târziu la o şcoală din Gorj. Motivul!

Primarul din Padeş, Serafim Antonie, vrea să amâne cu o săptămână începerea anului şcolar la unitatea de învăţământ din Motru Sec. Motivul? Nu se termină la timp lucrările de înlocuire a acoperişului şcolii. Autorităţile locale au început abia luni lucrările, primarul declarând că în şcoală plouă şi că dacă ar fi amânat aceste investiţii, copiii ar fi îngheţat de frig, la iarnă, în sălile de clasă. Instituţia Prefectului Gorj trimite miercuri o echipă la Padeş pentru a vedea situaţia lucrărilor.

Primarul din Padeş, Serafim Antonie, a depus proiecte pentru modernizarea a trei unităţi de învăţământ, însă numai două i-au fost aprobate de Guvern. Ca atare, şcoala de la Motru Sec urmează să fie modernizată cu bani de la bugetul local, lucrările demarând luni, 4 septembrie, cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar. Cum este aproape imposibil să termine lucrarea în şapte zile, primarul vrea să ceară amânarea începerii şcolii la Motru Sec, unde învaţă 180 de copii. „O să discut şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean dacă se poate cumva să ne prelungească, să ne lase încă o săptămână şi să recupereze copiii sâmbăta. În termen de două săptămâni o să termine acoperişul, iar izolaţia o putem face şi cu elevii la şcoală, că se izolează zona şi se lucrează pe lateral. Procedura a durat, trebuia rectificare de buget, aprobare în Consiliul Local, după care procedura de achiziţie, şi s-a lungit. Norocul meu a fost că am avut proiectul de anul trecut”, a spus primarul Serafim Antonie.

Plouă în şcoală

Întrebat de ce nu a amânat această lucrare pentru anul viitor, primarul spune că elevii ar fi îngheţat de frig la iarnă. „Vreau să o fac acum pentru că şcoala aceea are nevoie de reparaţii, prin unele locuri plouă, acoperişul este distrus, am pus centrală termică anul trecut, iar în iarna asta nu va da randament dacă nu are izolaţie termică şi de asta am decis ca totuşi să o facem”, a mai spus primarul Serafim Antonie.

Consiliul Local Padeş a alocat pentru lucrare suma de 130.000 de lei, urmând ca de anul viitor să intre în reparaţii alte două unităţi şcolare, cea de la Padeş şi Cloşani, cu finanţare prin PNDL.

Prefectura, în control

Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat luni că o echipă din cadrul instituţiei se va deplasa miercuri la faţa locului pentru a vedea situaţia. „Mă îndoiesc că vor avea timp să termine până la începerea anului şcolar. Rămăsese ca domnul prefect să ia legătura cu ei şi cel mai probabil miercuri se vor deplasa la faţa locului”, a spus Sorin Arjoca. Cât despre şcolile care nu au autorizaţii, subprefectul Arjoca spune că mai sunt câteva la număr şi că este foarte greu să se pună la punct din cauza costurilor. „Chiar discutam cu domnul primar al municipiului Târgu Jiu, dacă ar fi să investească în aducerea tuturor unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului la standarde, nu i-ar fi suficient bugetul pentru investiţii pe un an”, a declarat Sorin Arjoca, subprefect de Gorj. 

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: