Demersuri pentru înființarea unui centru after school la Bărbătești

Vești bune pentru cetățenii comunei Bărbătești. Administrația locală vrea să înființeze un centru tip after school în localitate, unde copiii să poată desfășura activități extrașcolare. Fondurile vor fi atrase prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Gilort, din care face parte și comuna Bărbătești.

Centrul tip after school va fi înființat în cadrul Școlii Generale din satul Petrești. În spatele școlii este o clădire unde în trecut erau săli de clasă și căreia nu i-a fost dată o altă destinație. ”Am demarat procedurile, prin intermediul GAL Gilort, să încercăm să facem și noi un after school. Avem solicitări din partea părinților, vor să aibă un astfel de centru în localitate. Oamenii au fost receptivi, pentru că vor putea scăpa de o grijă. Vor putea lăsa copiii la after school până termină programul de lucru, și pe lângă asta, copiii vor și învăța, sub îndrumarea cadrelor specializate”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbătești.

Mai mult decât atât, autoritățile locale din Bărbătești vor să transforme grădinițele cu program normal în grădinițe cu program prelungit. ”Aș vrea să încep demersurile de anul acesta și să le definitivez anul viitor, astfel încât grădinițele să fie cu program prelungit. Grădinițe avem una în Bărbătești și una la Petrești. Pe amândouă aș vrea să le fac cu program până la orele 16. Nu cred că reușesc, pentru că nu avem fondurile necesare pentru anul acesta și decât să facem o lucrare care să nu fie ca la carte, mai bine o facem pe doi ani, să alocăm fonduri și anul viitor”, a mai primarul comunei Bărbătești.

Transformarea unei grădinițe cu program normal în grădiniță cu program prelungit presupune costuri destul de mari. Pe lângă avizele necesare, autoritățile locale trebuie să realizeze și încăperi cu pătuțuri unde să poată dormi cei mici, să amenajeze săli de mese și să facă niște dotări.

Vizualizări: 3,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: