Clubul lui Condescu, 10 miliarde de la primăria Târgu Jiu

Nu mai puţin de 10 miliarde de lei vechi! Atât au primit Pandurii de la Consiliul Local, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea bazei sportive. Culmea, suma ar fi aproape suficientă să asigure bugetul echipei de baschet Energia, aflată în pericol de desfiinţare. Nu toţi consilierii au fost de acord sa acorde atâţia bani trupei lui Condescu. Gheorghe Novac crede că nişte...mulţumiri ar fi fost de ajuns.

Bossul Marin Condescu are motive să zâmbească. Echipa sa a primit ieri din partea Consiliului Local 10 miliarde de lei vechi.

Pentru vestiare şi altele

Banii au fost alocaţi cu „binecuvântarea” primarului Florin Cârciumaru şi vor fi folosiţi pentru modernizarea stadionului Municipal înaintea revenirii pandurilor la Târgu Jiu în noul sezon. „Am prelungit perioada de concesionare a bazei sportive către clubul de fotbal de la 10 la 15 ani în vederea investiţiilor. Am alocat şi acea sumă de bani ca să modernizăm vestiarele, să amenajăm pista de atletism şi alte lucrări de reparaţii şi igienizări care sunt necesare în vederea debutului în noul campionat. Este o sumă cu care Consiliul Local a contribuit în fiecare an de la promovarea echipei în prima ligă”, spune Florin Cârciumaru care a menţionat şi că lucrările de la gazonul de pe Municipal nu se fac din banii Primăriei, ci din cei ai clubului Pandurii.

Nu toţi consilierii au fost de acord !

Proiectul a fost aprobat de consilierii locali cât ai bate din palme dar cu toate acestea a fost şi unul care s-a abţinut. Gheorghe Novac consideră suma de 1 milion de lei noi una enormă şi vine cu o altă propunere în schimb. „Consider că într-o perioadă de criză banii trebuie folosiţi şi în alte domenii. Puteam să acordăm doar mulţumiri pandurilor pentru locul pe care l-au ocupat. Puteam să nu dăm niciun ban şi să ne ocupăm mai mult de cultură” a spus şeful Direcţiei Silvice Gorj.

Cu banii aceştia se salva baschetul !

Cei aproximativ 250 de mii de euro alocaţi către fotbal ar fi fost suficienţi să asigure bugetul echipei de baschet Energia pentru aproape un sezon. Cârcimaru spune însă că instituţia condusă de el va pune la dispoziţie doar baza materială iar salvarea echipei de la desfiinţare depinde tot de Complexul Energetic Rovinari. „Am purtat discuţii cu factorii de decizie în această privinţă şi sunt sigur că nu se va desfiinţa echipa. În viitorul campionat vom avea echipă de baschet în prima ligă”, spune edilul şef al oraşului.

„Trebuie să atragem sponsori către baschet, handbal şi chiar fotbal. Dacă ne-am propus să facem performanţă, acum că avem şi un culoar bun, ar fi păcat să nu accedem în cupele europene şi la fotbal aşa cum am făcut-o deja la handbal”

Florin Cârciumaru, primar Târgu Jiu

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: