Cluburile de fotbal municipale sunt ajutate de stat

În Liga 2 a campionatului naţional de fotbal, doar SCM Gloria Buzău şi CSM Reşiţa sunt în situaţia de a plăti jucătorii cu 75% din salariul mediu pe economie conform noilor reglementări. Conducerile acestor cluburi speră să ajungă la un acord cu jucătorii şi le-au explicat acestora situaţia în care se află.

În Liga 2 sunt două cluburi susţinute de municipalitate, care s-ar putea ”ajuta” de Odonanţa Guvernului pentru a depăşi această perioadă. SCM Gloria Buzău şi CSM Reşiţa ia în calcul această variantă.

La Reşiţa, preşedintele Cristian Bobar speră ca jucătorii echipei de fotbal să înţeleagă această situaţie. În această iarnă, trupa antrenată de Dorinel Munteanu a făcut achiziţii precum Victoraş Astafei, Laurenţiu Buş, Laurenţiu Rus, Alberto Cobrea sau Andrei Dumitraş. ”Noi suntem organizaţi cum e SCM Gloria Buzău, de exemplu. Ştiu că Buzăul a şi retras două secţii. Avem şi noi cinci secţii şi este clar că va trebui să luăm anumite măsuri. Vom vedea exact ce măsuri vom lua, după discuţiile cu Consiliul de Administraţie, pentru că echipa din Liga Zimbrilor şi echipa de fotbal costă. Sper ca jucătorii să înţeleagă”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Bobar, preşedinte CSM Reşiţa.

Şi cei de la Buzău s-au gândit la această variantă, dar spun că mai au şi alte variante în lucru. ”Nu s-a luat o decizie. Nu este pusă pe ordinea de zi această decizie. Salariile aferente lunii februarie le-am achitat. Avem o perioadă de respiro acum şi vrem să vedem ce facilităţi putem accesa. Nu văd cum ne-ar putea obliga. Acea ordonanţă a venit ca o facilitate, nu ca o obligaţie. Tot discutăm şi noi pe subiect. Noi avem 11 secţii şi încercăm să aplicăm o politică unitară pentru toţi sportivii clubului. Deocamdată, nu avem această presiune a salariilor. Am discutat cu cei de la CSM Craiova, CSM Reşiţa şi CSM Bucureşti. Sunt încă multe întrebări de pus. N-aş vrea să iau o decizie pe care să o revoc ulterior”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Ceauşel, preşedinte Consiliul Director SCM Gloria Buzău.

După 24 de etape desfăşurate în Liga 2, CSM Reşiţa ocupă locul 15, ultimul care asigură menţinerea, cu 24 de puncte, iar SCM Gloria Buzău se află pe poziţia a 8-a, cu 33 de puncte.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: