Pedro Mingote: Pandurii este echipa care mi-a rămas în suflet

Fostul portar  al vicecampioanei României din 2013, Pedro Mingote, şi-ar dori ca Pandurii Târgu Jiu să revină în Liga 1. După ce a jucat opt  ani în tricoul echipei gorjene, portughezul speră ca  echipa să fie sprijinită să îşi revină.

Pandurii Târgu Jiu se află într-o perioadă dificilă, atât din punct de vedere sportiv, fiind pe ultimul loc în Liga 2, dar şi din punct de vedere financiar, pentru că nu mai beneficiază de nici un sprijin pe plan local.

Pedro Mingote, fostul portar al echipei gorjene din perioada de glorie a cupelor europene şi timp de opt sezoane de Liga 1, speră ca formaţia alături de care a înregistrat cele mai mari performanţe din cariera sa să îşi revină.  Portughezul, stabilit între timp la Târgu Jiu, este conştient de faptul că evitarea retrogradării în Liga 3 este dificilă  dar speră ca în câţiva ani Pandurii să primească sprijin financiar şi să ajungă din nou în prima ligă. ”Îmi pare foarte rău de ce se întâmplă acum cu Pandurii, este echipa care mi-a rămas în suflet. Am venit în România datorită acestei formaţii. Am petrecut opt ani din viaţa mea în acel tricou şi mi-aş dori din tot sufletul să-şi poată reveni. Chiar dacă retrogradează, sper să-şi revină financiar, şi să se întoarcă la acelaşi nivel. Pentru asta trebuie şi sprijin, iar, din păcate, nu mai este. În general, în România, a scăzut foarte mult nivelul echipelor de când am venit eu şi până acum”, a declarat Pedro Mingote, citat de liga2.ro.

Până să vină la Pandurii, Mingote evoluase numai în ţara natală, în Portugalia. A jucat la echipele de juniori ale FC Porto, după care a făcut pasul la seniori unde şi-a trecut în CV formaţiile Leiria, Naval, Ovarense, Dragoes, Moreirense şi AD Lousada.

Pedro Mingote a venit în România în 2008, la Pandurii Târgu Jiu, unde a evoluat opt ani. În România a mai evoluat pentru ASA Târgu Mureş, Universitatea Craiova şi Juventus Bucureşti, după care a stat doi ani în afara fotbalului. De la începutul lui 2018 şi până la începutul lunii martie a acestui an, Mingote nu a avut nici un angajament dar recent a semnat tot cu un club din România, cu Internaţional Băleşti, formaţie care evoluează în Liga a 4-a Gorj.

Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: