FRF a modifcat datele de licenţiere a cluburilor

Federația Română de Fotbal a decis joi, 26 martie, printr-o ședință a Comitetului de Urgență, noi date care privesc depunerea documentelor pentru certificarea academiilor de copii și juniori, cât și a procesului de licențiere a cluburilor pentru obținerea licenței UEFA și a celei de Liga 1.

Totul se modifică din cauza crizei create de pandemia de coronavirus, care în România a decretat stare de urgență cel puțin până la mijlocul lunii aprilie. Noile reguli din această perioadă de criză sunt valabile inclusiv pentru primele clasate din acest moment ale campionatului Ligii 2, cele care țintesc la promovarea în Liga 1.

Dacă sezonul de Liga 2 va fi continuat cu sistem play-off și play-out, atunci cele opt echipe care se vor lupta pentru promovare vor fi UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Campionii FC Argeș, Metaloglobus București și Farul Constanța.

În conformitate cu dispozițiile art. 49 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență a hotărât prelungirea tuturor termenelor prevăzute în cuprinsul Regulamentului de clasificare a academiilor de copii și juniori care s-ar fi împlinit în interiorul stării de urgență (inclusiv cele privind depunerea documentației de clasificare și comunicarea Deciziei Comisiei de Apel cu privire la cererile de apel formulate de cluburile din Liga I).  Sa stabilit că depunerea documentației de clasificare de către cluburi, precum și comunicarea Deciziei Comisiei de Apel cu privire la cererile de apel formulate de cluburile din Liga I vor fi considerate ca fiind efectuate în termen dacă vor fi îndeplinite în maxim 5 zile de la data încetării stării de urgență.

S-a dispus şi modificarea termenelor procesului de licențiere a cluburilor pentru obținerea licenței UEFA și a celei de Liga I.

În funcție de evoluția situației la nivel național referitoare la pandemia de COVID-19 și la decretarea stării de urgență, deciziile celor de la FRF mai pot suferi alte modificări.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: